Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike’in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşandı. ABD merkezli hava yolu şirketleri, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası bu aksaklıktan etkilendi. CrowdStrike, sorunu tespit ettiklerini ve geçici bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Bu olay, dijital kıyamet kehanetlerinin aksine, güneş patlamalarından değil, siber güvenlik yazılımındaki bir sorundan kaynaklandı.
20 Temmuz 2024

Avrupa'nın vize zorlukları nedeniyle Türk turistler Mısır'a yönelmeye başladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Mısır Turizm Otoritesi ve Mısır Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Mısır'ın Türk turistlere vize kolaylığı sağladığı belirtildi. Mısır Ankara Büyükelçisi Amr el-Hamami, Türk turist sayısının 2023'te 2022'ye göre üç kat arttığını ve bu yıl 250 bin Türk turist hedeflediklerini açıkladı.
15 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları, Almanya'nın Frankfurt ve Münih kentlerine yapılacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında İstanbul-Münih, İstanbul-Frankfurt ve Anadolujet'in Sabiha Gökçen-Frankfurt ile Ankara-Frankfurt uçuşları bulunmaktadır. THY, yolcularına güncel uçuş durumlarını şirketin internet sitesinden takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
16 Ocak 2024

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da beklenen fırtına nedeniyle 41 seferini iptal ettiğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) fırtına uyarısının ardından, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün iptalleri açıkladı. İptal edilen seferler, İstanbul Havalimanı çıkışlı ve varışlı uçuşları kapsıyor.
22 Aralık 2023

Türk Hava Yolları, Antalya'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle bugün gerçekleşmesi planlanan toplam 11 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. İptaller, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin kararı doğrultusunda gerçekleşti. Güncel uçuş bilgilerine THY'nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Hava koşullarındaki değişikliklere bağlı olarak ilerleyen saatlerde sefer iptallerinde güncellemeler yapılabilir.
21 Aralık 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

Almanya'da Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişi çocuğunu rehin alarak aprona girdi ve uçak seferleri durduruldu. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra hava trafiği normale döndü. Olay nedeniyle toplamda 27 uçak seferi ve 3 bin 200 yolcu etkilendi. Alman basınına göre, 35 yaşındaki baba, velayet anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunu rehin alarak Türkiye'ye gitmek istiyordu.
5 Kasım 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, ekim ayında tüketici fiyatları bazında en fazla fiyat artışı çocuk giyiminde oldu. Çocuk giyimi fiyatları yüzde 22,4 artarken, demir yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yüzde 17,73, kadın giyimi yüzde 16,84 ve kadın ayakkabısı yüzde 16,14 artış gösterdi. Fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 12,97 ile hava yolu ile yolcu taşımacılığı oldu.
3 Kasım 2023

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sebebiyle Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından, bir Rus uçağı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Henri Coanda havaalanına iniş yaptı. Bu uçak, Romanya'da bulunan Rus büyükelçiliğindeki 40 personel ve ailelerini taşıyordu. Romanya Dışişleri Bakanlığı, personelin ayrılmasına izin verildiğini ve Milli Savunma Bakanlığı'nın onayının alındığını duyurdu. Daha önce, Romanya Rusya'dan büyükelçilik personelini azaltmasını talep etmiş ve aksi takdirde bazı çalışanların akreditasyonlarının iptal edileceğini belirtmişti.
1 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Britanya basını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik gerekçesiyle gittiği yerlerde 'normal vatandaş' gibi davranan oyuncularla buluştuğunu iddia etti. 2019'da Erdoğan ve Putin'e dondurma satan kişinin daha önce de Putin'e dondurma sattığı ve bir hava yolu şirketinde hostes olduğu belirtiliyor. BBC Reality Check ekibi, yüz tanıma yazılımı kullanarak bu iddiaları araştırdı ve 2016 ve 2017'de Putin'in yanında görülen bir kadının partisine üye olduğunu, ancak 2022'deki iddianın yanlış olduğunu belirtti.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim