Uşak’ın Ulubey İlçesi sınırlarında bulunan Blaundos Antik Kentindeki kazı çalışmalarında Roma dönemine ait bir kadın heykeli bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz’da başlatılan kazı çalışmaları kapsamında Ceres (Demeter) Tapınağının batı kısmından çıkarılan heykelin baş kısmı eksik. Heykel, dönemin sanat anlayışını ve kültürel birikimini yansıtan bir örnek olarak değerlendiriliyor ve Uşak Müze Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına alındı.
21 Eylül 2024

Kütahya'daki Tavşanlı Höyük'te yapılan kazılarda, Asur Ticaret Kolonileri Çağı'nın sonuna tarihlenen 3 bin 750 yıllık bir fayans silindir mühür bulundu. Mühür, yangın tabakası içinde yer alıyor ve nadir bir buluntu olarak değerlendiriliyor. Bu keşif, Doğu ile Batı arasında yeni ticaret yollarının varlığını ortaya koyarken, Anadolu'nun ticaret tarihinde önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.
20 Ağustos 2024

Mark Zuckerberg, arka bahçesine eşi Priscilla Chan’ın heykelini yaptırdı. Heykel, Antik Roma geleneğini onurlandırmak amacıyla New Yorklu sanatçı Daniel Arsham tarafından yapıldı ve çiftin evinin bahçesindeki bir ağacın altına yerleştirildi. Priscilla Chan, heykelin önünde poz vererek eşinin Instagram paylaşımına esprili bir yorum yaptı.
15 Ağustos 2024

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Geç Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen bir mozaik pano ele geçirildi. Meryem Ana figürünü içeren bu mozaik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Bakan Ersoy, mozaik panonun Manisa Müzesi'ne teslim edildiğini ve kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelenin devam ettiğini belirtti.
14 Haziran 2024

6 Şubat depremlerinde hasar gören Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki caminin minaresine bu yıl da leylek yuva yaptı. Bu nedenle minarenin onarımı bir kez daha ertelendi. İmam Ömer Güneş, leyleğin yuvayı şiddetli rüzgardan sonra tekrar aynı yere yaptığını belirtti. Leylek göç ettikten sonra minare tadilatının devam edeceği açıklandı.
24 Mayıs 2024

İstanbul Modern, ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan Karaköy'deki yeni müze binası ile National Geographic'in 'Dünyanın En İyileri' listesinde 'En İyi 20 Kültürel Mekân' arasında yer aldı. Müzenin seyir terası ve restoranı da övgü aldı, ayrıca koleksiyon sergisindeki Fahrelnissa Zeid'in soyut tablolarına dikkat çekildi. Listede ayrıca Washington'daki Folger Shakespeare Kütüphanesi ve Londra Battersea Parkı gibi diğer önemli kültürel mekanlar da bulunuyor.
31 Ocak 2024

ABD'li oyuncu Dwayne Johnson, Paris'teki Grevin Müzesi'nde sergilenen balmumu heykelinin ten renginin kendisini yansıtmadığını belirterek itiraz etti. Sosyal medyada da heykelin ten rengi nedeniyle eleştirilere maruz kalan müze, Johnson'ın heykelini kaldırdı. Johnson'ın heykelinin, kendisinden daha çok 'Hızlı ve Öfkeli' serisinden rol arkadaşı Vin Diesel'e benzediği belirtildi.
24 Ekim 2023

12 bin yıllık geçmişe sahip olan ve 'Tarihin sıfır noktası' olarak bilinen Göbeklitepe'de ilk boyalı heykel bulundu. Kireç taşından yapılmış ve gerçek boyutlu bir yaban domuzu heykeli olan eser, yüzeyinde kırmızı, beyaz ve siyah pigment kalıntıları ile dikkat çekiyor. Ayrıca, Karahantepe'deki kazı çalışmalarında 2,3 metre yüksekliğinde bir insan heykeli bulundu. Heykel, oturur vaziyette ve ölü bir insanı çağrıştıran bir şekilde tasvir edilmiş.
30 Eylül 2023

ABD'nin Los Angeles kentindeki Barakat adlı galeriden 18 Eylül'de tarihi bir Buda heykeli çalındı. Yaklaşık 114 kilo ağırlığında ve 1,5 milyon dolar değerinde olan heykelin hırsızlar tarafından galerinin arka bahçesinden bir kamyonete yüklenip götürüldüğü güvenlik kameralarına yansıdı. Galeri sahibi Fayez Barakat, heykeli 55 yıl önce satın aldığını ve Japonya'nın Edo Dönemi'ne ait olduğunu belirtti.
24 Eylül 2023

Karikatürist ve görsel sanatçı Erdil Yaşaroğlu'nun dev boyutlu heykelleri Maximum Uniq Açıkhava'da sergileniyor. Sergide, Yaşaroğlu'nun özel olarak üretilen 'Nota Çocuklar', 'Büyük Parti', 'Hayalci', 'Sıkı Dostlar' ve 'Totem' adlı heykelleri yer alıyor. Yaşaroğlu, heykellerinin kamusal alanda olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Eserler, kasım ayına kadar görülebilecek.
31 Ağustos 2023

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve Atatürk heykeline saygısızlık içeren bir olayla ilgili olarak Suriye uyruklu 13 yaşındaki M.E'nin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Valilik, olayın şüphelisinin Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini ve ilde bu tür provokatif eylemlere izin verilmeyeceğini belirtti.
2 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da bulunan kültür varlıklarının korunması amacıyla Hatay Arkeoloji Müzesi'nde bulunan eserler, hasar görmemiş taşıyıcı sistemlerin yanı sıra metal kafesler ve kum torbaları kullanılarak güvenli hale getirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, alınan önlemleri ve koruma altına alınan eserler arasında yer alan Hitit Kralı II. Şuppiluliuma heykelini Twitter üzerinden paylaştı.
2 Mart 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim