Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024

Jackson 5 grubunun üyesi ve Michael Jackson'ın kardeşi Tito Jackson, 70 yaşında hayatını kaybetti. Jackson ailesinin dostu ve eski menajeri Steve Manning, Jackson'ın pazartesi günü vefat ettiğini açıkladı. Tito'nun üç oğlu, Instagram'da yaptıkları paylaşımla babalarının ölümünü doğruladı ve onun anısını yaşatacaklarını belirtti. Tito Jackson, Jackson 5 grubunun bir üyesi olarak dünya çapında büyük başarılar elde etmiş ve solo kariyerine de devam etmişti.
16 Eylül 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

Son dönemde ekmeğin dolapta mı yoksa dışarıda mı saklanması gerektiği konusunda büyük bir tartışma yaşanıyor. The Great British Bake Off’un yıldızı Paul Hollywood, ekmeğin buzdolabında saklanmasının bayatlamayı hızlandırdığını ve kendisinin ekmeğini kahverengi bir kese kağıdında mutfak tezgahında sakladığını belirtti. Ancak birçok kişi, ekmeğin küflenmemesi için buzdolabında saklanması gerektiğini savunuyor. Tartışma, uzmanların farklı görüşleri nedeniyle sonlanmış değil.
20 Temmuz 2024

Shining filmiyle tanınan aktris Shelley Duvall, 75 yaşında Teksas'taki evinde diyabetin yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Uzun zamandır birlikte olduğu Dan Gilroy, Duvall'ın ölüm haberini duyurdu. Duvall, kariyerine yönetmen Robert Altman'ın filmleriyle başlamış ve en bilinen rolünü Stanley Kubrick'in Shining filminde Wendy Torrance karakteriyle canlandırmıştı. 2002'de oyunculuğu bırakan Duvall, 2023 yapımı bağımsız korku filmi The Forest Hills ile beyazperdeye dönmüştü.
12 Temmuz 2024

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

Titanik filminde Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan tahta parçası, 718 bin 750 dolara satıldı. Bu parça, Planet Hollywood'un sahne eşyaları ve kostümlerinin açık arttırmasında alıcı buldu. Satılan parça, 1912'deki Titanik faciasından kurtarılan bir enkaz parçasından esinlenerek yapılmış ve aslında bir kapı çerçevesinin parçasıydı. Filmde, bu parça Rose'un hayatta kalmasına yardımcı olurken, Jack karakteri ise donarak hayatını kaybediyor.
27 Mart 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

Sinema dünyasının en kötü film ve performanslarını ödüllendiren Altın Ahududu Ödülleri'nin 44. yıl adayları duyuruldu. 'Cehennem Melekleri 4' filmi yedi adaylıkla öne çıkarken, 'The Exorcist: Believer' ve 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' beşer adaylıkla takip etti. Geçen yıl 12 yaşındaki bir oyuncunun aday gösterilmesi üzerine yaşanan tepkiler sonucu ödül komitesi, 18 yaş altı oyuncuların ve film yapımcılarının değerlendirilmeye alınmayacağını açıkladı.
23 Ocak 2024

Netflix'in popüler dizisi 'Stranger Things', beşinci sezon çekimlerine başladı. Dizi, 2016'dan bu yana büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve dördüncü sezonu dünya genelinde 140,7 milyon saat izlendi. Dizi, 1980'lerin popüler kültürünü yeniden canlandırdı ve çeşitli ödüller kazandı. Beşinci sezon dizinin final sezonu olacak, ancak 'Stranger Things' evreni, bir tiyatro oyunu ve bir animasyon dizisi ile genişlemeye devam edecek.
9 Ocak 2024

Altın Küre Ödülleri'ni kazanan film ve dizilerin hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi verilmiştir. Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filmi ve Greta Gerwig'in 'Barbie' filmi Apple TV'de, 'Bir Düşüşün Anatomisi' filmi Başka Sinema salonlarında, 'Dolunay Katilleri' Google Play'den indirilebilirken, 'Succession' dizisi Tod TV, Blu TV ve Prime Video'da, 'Beef' Netflix'te, 'The Bear' Disney+'ta ve 'The Crown' Netflix'te izlenebilir. 'Oppenheimer' filmi, beş ödülle geceye damgasını vurmuştur.
8 Ocak 2024

81'inci Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'Oppenheimer' filmi en iyi drama dahil beş ödül alarak gecenin öne çıkan yapımı oldu. 'Succession' dizisi en iyi drama dizisi kategorisinde dört ödül kazandı. 'Barbie' filmi ise dokuz dalda aday gösterilmesine rağmen iki ödülle yetindi. Ödül töreninin sunuculuğunu Jo Koy yaptı.
8 Ocak 2024

Hollywood Reporter'ın film eleştirmeni David Rooney, Hollywood tarihindeki en erotik filmleri listeledi. Listede 'Zavallı Şeyler' filmiyle başlayan Rooney, 'High Art', 'Gazeteci Çocuk', 'Vahşi Şeyler', 'Beni Adınla Çağır', 'The Big Easy', 'Aşk ve Para', 'Temel İçgüdü', 'Şiddetin Tarihçesi', 'Tuhaf İlişkiler' ve 'Vücut Ateşi' gibi filmleri sıralıyor. Bu filmler arasında lezbiyen ilişkiler, tehlikeli aşk üçgenleri, ilk aşklar ve neo-noir türündeki erotik gerilimler yer alıyor.
25 Aralık 2023

Konyalı beden eğitimi öğretmeni Ömer Aslan, Hollywood yıldızı Keanu Reeves'in canlandırdığı John Wick karakterine olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. İki yıl önce İstanbul'da bu benzerliği fark eden Aslan, zamanla stilini ve imajını John Wick'e dönüştürmüş. Konya ve Karaman'ın yanı sıra seyahat ettiği diğer kentlerin kültürünü, lezzetlerini ve değerlerini yöresel şivesiyle anlatan videolar çekiyor ve bu içerikler sosyal medyada ilgi görüyor. Aslan, insanların kendisini 'yerli John Wick' olarak tanıdığını ve yabancı turistlerin de gerçek John Wick sandığını belirtiyor.
20 Aralık 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (AFTRA) tarafından başlatılan grev, 118 gün sonra sona erdi. Sendika üyeleri, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile yapılan geçici anlaşmayı kabul etti. Anlaşma, sendika üyelerine yüzde 7'lik ücret artışı ve içerik sağlayıcılar tarafından kullanılmaları durumunda ek ücret almayı içeriyor. Ayrıca, oyuncuların yapay zeka kullanımına ilişkin kaygıları da giderildi.
6 Aralık 2023

ABD merkezli haftalık yayın yapan Time dergisi, her yıl geleneksel olarak verdiği 'Yılın Kişisi' ödülü için 2023 yılı finalistlerini duyurdu. Finalistler arasında Hollywood grevcileri, şarkıcı Taylor Swift, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, OpenAI CEO'su Sam Altman, Barbie filmi, İngiltere Kralı 3. Charles, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve Trump davasındaki sorumlu savcılar yer alıyor. Önceki yılın kazananı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski idi.
5 Aralık 2023

Oyuncu Melissa Barrera, Instagram hesabından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları eleştiren bir mesaj paylaştıktan sonra 'Çığlık 7' filminin yapım şirketi Spyglass tarafından kadrodan çıkarıldı. Barrera'nın bu durumu eleştiren mesajı, Gazze'ye yapılan muameleyi toplama kampına benzetiyor ve soykırım ile etnik temizlik iddialarını gündeme getiriyor. Film eleştirmeni Zoe Rose Bryant ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Mick Wallace gibi isimler Barrera'ya destek verirken, 'Stranger Things' dizisinin oyuncusu Grace Van Dien Spyglass filmlerini boykot çağrısında bulundu.
25 Kasım 2023

Oyuncu Jenna Ortega, başrol oyuncusu Melissa Barrera'nın Filistin'e destek verdiği için yapım şirketi Spyglass tarafından kovulmasının ardından, 'takvim uyuşmazlığı' gerekçesiyle 'Çığlık 7' filminden ayrıldı. Ortega'nın ayrılığı, Barrera'nın kovulmasından bir gün sonra gerçekleşti. Bu durum sosyal medyada şüpheyle karşılandı ve Ortega'nın ayrılık sebebini inandırıcı bulmayan yorumlar yapıldı.
23 Kasım 2023

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023
İşaretlediklerim