Pamela Anderson'ın anı kitabı 'Love, Pamela' yakında piyasaya çıkacak. Kitabın tanıtımı sırasında gündeme gelen Anderson, eski eşi Jon Peters tarafından anıldı. 2020 yılında 12 gün süren evliliklerinin ardından dostça ayrılan çiftten 77 yaşındaki Peters, mirasının 10 milyon dolarlık kısmını Anderson'a bırakacağını açıkladı. Peters, bu kararından Anderson'ın haberdar olmadığını belirtti.
28 Ocak 2023

Rick and Morty animasyon dizisinin ana karakterlerini seslendiren Justin Roiland, ev içi şiddet suçlamaları nedeniyle diziden çıkarıldı. Roiland, 2020 yılında birlikte yaşadığı kimliği belirsiz bir kadına karşı ağır ev içi şiddet suçlamalarıyla yargılanmayı bekliyor. Dizinin dağıtımcısı Adult Swim, Roiland'ın yerine yeni bir seslendirme sanatçısı arayışına girdiğini duyurdu. Rick and Morty, 2013 yılında yayına başlamış ve büyük bir popülerlik kazanmıştı.
25 Ocak 2023

1950'ler ve 60'larda Avrupa sinemasının önde gelen isimlerinden İtalyan oyuncu Gina Lollobrigida, 95 yaşında hayatını kaybetti. Roma'da tedavi gördüğü klinikte yaşamını yitiren Lollobrigida, Hollywood'un ünlü isimleriyle birçok filmde rol almış ve 'La Lollo' olarak tanınmıştı. Oyunculuğu bıraktıktan sonra fotoğrafçılığa yönelen ve siyasete atılmak isteyen Lollobrigida, siyasette başarı elde edememişti. İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, Lollobrigida'nın cazibesinin ebedi kalacağını belirterek onu andı.
16 Ocak 2023

80. Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'The Banshees of Inisherin' ve 'The Fabelmans' filmleri ile 'House of the Dragon' dizisi ödüllerde öne çıktı. Törende, geçmişteki ayrımcılık tartışmalarına atıfta bulunan sunucu Jerrod Carmichael'ın konuşması dikkat çekti. Hollywood Yabancı Basın Birliği, bu yıl ilk kez ödüller için oy kullanacak basın mensupları listesini genişletti ve Türkiye'den Selin Gürel ve Janet Barış da oy kullanan isimler arasında yer aldı. 'Avatar' ve 'Severance' gibi yapımlar ise ödül alamadı.
11 Ocak 2023

Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola, 'Megalopolis' adlı hayal projesinin setinde bütçe sorunları ve kreatif ekipteki ayrılıklarla karşı karşıya. Filmin sanat yönetmeni ve görsel efekt ekibi dahil olmak üzere bazı önemli isimler projeden ayrıldı. Coppola, Hollywood'un 'kendi paranı harcama' kuralını ihlal ederek filmi kendi finansmanıyla, toplamda 120 milyon dolar harcamayı planlayarak sürdürüyor. Bu kararını, kendi vizyonunu tam olarak gerçekleştirebilmek için aldığını belirtiyor.
10 Ocak 2023

Marvel Sinematik Evreni'nde 'Hawkeye' karakterini canlandıran ve 'Görevimiz Tehlike' serisinde 'William Brandt' karakteriyle tanınan aktör Jeremy Renner, kar kürerken geçirdiği bir kaza sonucu ağır yaralandı. Sözcüsü durumunun 'kritik ancak stabil' olduğunu açıkladı. Renner, ABD'de etkili olan soğuk hava dalgası ve fırtınanın yaşandığı Sierra Nevada dağlarındaki çiftliğinde kaza geçirdi ve ailesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim