AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin anketine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı iki puana düşmüş durumda. Anket, 13-18 Mart tarihleri arasında 1916 kişiyle gerçekleştirilmiş ve sonuçlara göre Erdoğan yüzde 47,4, Kılıçdaroğlu yüzde 45,3 ve Muharrem İnce yüzde 6,5 oy almış. Önceki anketlerde farklı muhalefet adaylarına da yer verilmişken, bu anket sadece belirli adayları içermekte. Anketin güvenilirliği konusunda ise gerekli bilgilerin paylaşılmadığı ve bu nedenle eleştirildiği belirtiliyor.
24 Mart 2023

Demirören Holding, 2018 yılında büyük bir medya grubunu satın almak için kullandığı kredileri ödeyemeyince, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir alışveriş merkezini Denizbank'a devretmek zorunda kaldı. Holding daha önce de Ziraat Bankası'na kredi borçları karşılığında İstanbul Göktürk'teki golf sahalarını ve Bağcılar'daki medya binasını ipotek etmişti. Devlet desteği ve vergi aflarına rağmen mülk kayıpları yaşayan şirketin, alışveriş merkezinin devri sonrası resmi web sitesi de kapatıldı.
20 Mart 2023

15 Şubat'ta düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasında toplam 115 milyar lira bağış taahhüdünde bulunulmuş, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 14 Mart'taki açıklamasına göre sadece 74 milyar lira yatırılmıştır. AFAD, taahhüt edilen ancak ödenmeyen 41 milyar lirayı ödemeyen kişi ve kurumları tek tek arayarak durumu sorgulamış ve ödemeyenlerin çeşitli mazeretler sunduğu belirtilmiştir. AFAD, ödeme yapmayanların listesini yayınlayarak ifşa etmeyi düşünmektedir.
18 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde AKP'nin, deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteği toparlamak için yeni stratejiler peşinde olduğu belirtiliyor. Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a göre AKP, cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendiriyor. BBC Türkçe'nin haberine göre ise AKP'nin sürpriz hamlelerinden biri olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca mevcut bakanların bir kısmının milletvekilliğine aday gösterileceği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da milletvekili listelerinde yer alabileceği konuşuluyor.
15 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP) yetkilileri, 'Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu' olarak bilinen 6284 sayılı kanunun tamamen kaldırılmasını değil, bazı maddelerinin değiştirilmesini talep ettiklerini açıkladı. Parti, erkeklerin de şiddet mağduru olabileceğini ve süresiz nafaka konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. YRP'nin bu talebi, Cumhur İttifakı'na katılım şartları arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunun önemine vurgu yaparak, varlığının tartışmaya açılmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ise kanunu 'kırmızı çizgi' olarak nitelendirdi.
15 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP), cumhur ittifakına katılmak için 30 maddelik bir talep listesi sundu. Bu taleplerden biri, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapılmasıydı. AKP Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunun varlığının tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. AKP içinde bazı erkek üye ve yöneticiler, Yanık'ın açıklamalarının ittifak görüşmelerine zarar vereceğini ifade etti. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, YRP ile ters düşecek bir durum olmadığını söyledi. AKP'li yetkililer, taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda ele alınacağını ve 6284 sayılı kanundan geri adım atılmasının mümkün olmadığını belirtti.
14 Mart 2023

İstanbul Bakırköy başsavcılığı, Büyükçekmece'deki bir Kuran kursunda çocuklara şiddet uygulayan bir şüphelinin 25 Şubat'ta tutuklandığını duyurdu. Olay, kursun İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu ve görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gündeme geldi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve şüphelinin 'kasten yaralama' suçundan tutuklandığını açıkladı.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hamdi Yakupoğlu, yabancı uyruklu seçmen sayısını öğrenmek için İçişleri Bakanlığı ve TBMM'den yanıt alamadıklarını belirtti. YSK'nın seçim sonuçlarını etkileme hakkı olmadığını ve sandık güvenliğinin önemini vurgulayarak, sandık başında olmanın önemine dikkat çekti. Yakupoğlu, seçmen listelerinin oluşturulmasında devlet memurlarının görev alacağını ve bu durumun seçmen hareketliliğine nasıl bir etki yapacağının belirsiz olduğunu ifade etti.
7 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilde, konut stoklarının azalması ve talebin artması sonucu ev fiyatlarında ortalama yüzde 33, kiralarında ise yüzde 56 oranında artış meydana geldi. Satış fiyatlarında en büyük artış yüzde 33 ile Malatya'da görülürken, kiraların en çok yükseldiği il yüzde 56 ile Hatay oldu. Depremin etkilediği illerde satılık ve kiralık konut stokları sırasıyla ortalama yüzde 53 ve yüzde 59 oranında azaldı.
5 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, deprem bölgesindeki çadır ihtiyacı devam ederken ve iktidarın depreme hazırlık konusundaki eksiklikleri eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından kendi fotoğrafıyla 'Yarışmayan bir insanı yenemezsin' sözünü paylaşarak eleştirilere yanıt verdi. Kınık, daha önce Hürriyet yazarı Hande Fırat'a verdiği röportajda, görevinden istifa etmeyeceğini ve eleştirilere kulak asmayacağını belirtmişti. Kızılay'ın depremzedelere çadır göndermek yerine Ahbap Derneği'ne çadır ve konserve sattığı iddiaları gündemdeyken bu paylaşım yapıldı.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa çağrılarına karşı çıkarak görevine devam edeceğini ifade etti. Kınık, Kızılay'ın depremzedelere çadır ve gıda malzemesi satışı yapmasının ardından gelen eleştirilere, başarılarına atıfta bulunarak ve 'goygoycuların lafı ile hareket etmeyeceğini' söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca, şu anda üretilen her çadırın AFAD'a gönderildiğini ve depolarında çadır kalmadığını belirtti.
28 Şubat 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın daha önce imar affı konusunda çelişkili açıklamalar yaptığı belirtilirken, şimdi Adalet Bakanlığı'nın imar affını anayasal düzeyde engellemek için bir taslak üzerinde çalıştığı bildirildi. Anayasanın 169. maddesine ek yapılması ve Türk Ceza Kanunu'na deprem ve salgın dönemlerinde fahiş fiyat artışlarına hapis ve para cezası getiren bir madde eklenmesi planlanıyor.
27 Şubat 2023

Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremler sonrası, mimar Doğan Tekeli binaların hızlı ve alelade yapıldığını belirtti. 70 yıllık meslek hayatında pek çok projede yer alan Tekeli, inşaat sektöründeki düzeni ve müteahhitlerin mesleki sorumluluk eksikliğini eleştirdi. Ayrıca, Türkiye'deki mimarlık akımlarının kaotik bir durumda olduğunu ve Anadolu'da kimliksiz 'kalfa yapısı' diye adlandırılan yapıların yaygınlaştığını ifade etti. Hükümetin imar barışı uygulaması ve yıkılan binaların durumu da tartışma konusu oldu.
26 Şubat 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

AKP, seçimleri erteleme fikrinden vazgeçerek depremle ilgili bir bilim kurulu oluşturma kararı aldı. Hürriyet yazarı Hande Fırat, kurulda sürpriz isimlerin yer alacağını belirtti. Sosyal medya kullanıcıları bu durumu alaya alarak, 1999 depremi sonrası ceza alan Veli Göçer, Hakan Ural ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi isimleri kurul başkanı olarak önerdiler. Ayrıca, Yusuf Güney, Mustafa Ceceli, Demet Akalın gibi ünlü isimlerin de kurulda yer alabileceği yönünde esprili yorumlar yapıldı.
24 Şubat 2023
İşaretlediklerim