Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'deki seçim çalışmalarına katılmak için Adana'ya gitti ve orada Togg kullanarak yolculuk yaptı. Togg'u kullanırken kendisine dikkatle bakan insanlara ve bir Porsche sürücüsüne atıfta bulunarak, aracın dikkat çekici olduğunu belirtti. Ayrıca, Porsche sürücüsüne yarış teklif ettiği ancak bu teklifin reddedildiği iddia edildi. Togg'un yerli olarak lanse edilmesine rağmen önemli parçalarının yurt dışından getirildiği ve tasarımının İtalyan olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
19 Nisan 2023

Hürriyet gazetesi, İstanbul Finans Merkezi'nin açılışı ve doğalgaz keşifleri gibi önemli projelerde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın imzasının bulunduğunu vurguladı. Albayrak, Kasım 2020'de sağlık sebepleriyle bakanlık görevinden istifa etmişti. Hürriyet, geçmişte Albayrak'ın projelerdeki rolünü ve açıklamalarını içeren haberler yapmıştı. Albayrak son olarak 'Burası Çok Önemli! – Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye' isimli bir kitap yayımlamıştı.
17 Nisan 2023

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.
10 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce tüm bakanları milletvekili adayı yapacağını belirtmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'ın aday gösterilmediği ortaya çıktı. AKP'nin, özellikle deprem bölgelerinden aday göstereceği bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin de aday listesinde yer almayacağı, eski bakanların ise farklı illerden aday gösterildiği ifade ediliyor.
9 Nisan 2023

Eski maliye bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarında yeniden etkin rol alacağı yönündeki haberlerin borsa üzerindeki olumlu etkisi sadece 4,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi modeli yüzünden yabancı yatırımcılar Türkiye'yi terk etti. Şimşek, Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret etti ve yeni ekonomik programın yazımında rol alacağı belirtildi. Ancak Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Şimşek'in tek başına karar alamayacağını ve bu nedenle piyasalara güven veremeyeceğini ifade etti.
8 Nisan 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği demeçte, Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) ikinci dönem konularının yer almayacağını belirtti. Bakan Özer, öğrencilerin zor bir dönemden geçtiğini ve bu nedenle sınavda onları çok zorlamayacaklarını ifade etti. Ayrıca, depremzede öğrencilere sınavlara hazırlanmaları için İskenderun'a gelen 'Karadeniz Lifeship Rauf Bey' gemisinin tahsis edildiğini duyurdu.
8 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi modeli eleştirilirken, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni ekonomi politikalarında etkin bir rol alabileceği iddiaları piyasalarda temkinli bir yaklaşıma neden oldu. İş Yatırım'ın değerlendirmesine göre, piyasalar Şimşek'in aktif siyasete dönmeyeceğini açıklaması ve Naci Ağbal tecrübesi nedeniyle bu gelişmeleri önden satın almayacak. Şimşek, Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret etmiş ve ekonomiye katkı vermeye hazır olduğunu belirtmiş, ancak kabinede yer almayacağını ifade etmiştir.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumlara katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve 'Aldığınız maaşlar haramdır' diyerek hakkını helal etmediğini söyledi. Bu vekillerin bir daha aday gösterilmeyeceği ifade edildi. AKP'de milletvekili listelerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve Erdoğan'ın bayramdan sonra 40 ile ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
6 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski maliye bakanı Mehmet Şimşek ile ikinci kez bir araya geldi. Şimşek, aktif siyasete girmeyeceğini ancak ekonomi alanında katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti. Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat'a göre, Şimşek kabinede yer almasa da yeni ekonomi programının yazımında önemli bir rol üstlenecek. Şimşek'in sağlık sorunları nedeniyle stresten uzak durması gerektiği ve bu durumun kabine görevini kabul etmemesinde etkili olduğu ifade edildi.
4 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun çocuk beslenmesine dikkat çeken çanta paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını karşılaştırdı. Selvi Kılıçdaroğlu, çocukların yeterli beslenememesine dikkat çekerken, Emine Erdoğan'ın çantası daha önce de siyasi tartışmalara konu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının 'çakma' olduğunu iddia etmişti.
2 Nisan 2023

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası kurşunlanmış, olayla ilgili inşaat bekçisi M.E. gözaltına alınmıştır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bekçinin hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ateş ettiğini ve kurşunun tesadüfen parti binasına isabet ettiğini belirlemiştir. Bekçi, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.
1 Nisan 2023

Sosyal medya fenomeni Danla Bilic, Ankara'da yaşayan Tuğay D. isimli bir kişinin kendisine sosyal medyadan rahatsız edici mesajlar gönderdiğini ve hayal dünyasında kendisiyle aşk yaşadığını iddia ettiğini belirterek şikayetçi oldu. Bilic'in can güvenliğini tehlikede gören mahkeme, Tuğay D. hakkında 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı verdi. Türk hukukunda 'musallat olma' suçu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında 'tek taraflı ısrarlı takip' olarak tanımlanıyor ve bu tür eylemler için uzaklaştırma kararı alınabiliyor.
1 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak bir seçim listesi oluşturmanın mantıklı olmadığını belirtti. MHP'nin üst düzey bir yetkilisi, partinin seçmenlerinin 'üç hilal' logosunu görmek istediklerini ve aksi halde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bu nedenle MHP, kendi adayları ve amblemiyle seçime katılma kararı aldı. AKP'nin taşra teşkilatlarından gelen ortak liste talepleri ise görüşülmedi.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diploması, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın YSK'ya diploma ibraz etmesi ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Erdoğan'ın diplomasını bulamadığına dair açıklaması sonrası tekrar gündeme geldi. Marmara Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamalar ve paylaşılan belgeler, diplomanın gerçekliği konusundaki tartışmaları netleştirmek yerine daha da karmaşık bir hale getirdi. Marmara Üniversitesi'nin ve Altun'un paylaştığı belgeler arasında çelişkiler bulunuyor. Ayrıca, diplomanın noter tasdik süreci de şüpheleri artıran bir diğer faktör.
29 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı sonrası YSK'nın istediği diploma örneğiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması tekrar tartışma konusu oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hürriyet gazetesi aracılığıyla Erdoğan'ın mezuniyetine dair bazı belgeler paylaştı. Sosyal medyada belgelerin okunaklı olmadığı ve Erdoğan'ın deftere sonradan eklendiği iddiaları ortaya atıldı. İletişim Başkanlığı ise daha net bir belge yayınladı ve bu belgede Erdoğan'ın mezuniyet bilgileri daha açık bir şekilde görülebiliyor.
27 Mart 2023

İstanbul'da emlak sektörüne olan yüksek talep ve kiraların resmi enflasyonun çok üstünde artması nedeniyle, ev sahipleri evlerini satarken içindeki kiracıları çıkarmak için zorlanıyor. Bu durum, bazı ev sahiplerinin kiracılara evin satış fiyatından komisyon vermek zorunda kalmalarına yol açıyor. Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, bir emlakçının anlattığına göre, Levent'te bir rezidansta daire satmak isteyen ev sahibinin, kiracının çıkması için satıştan yüzde 10 komisyon talep edildiğini örnek veriyor.
27 Mart 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının tartışmalı olması konusunu gündeme getirerek, sosyal medyada alaycı bir 'diploma' paylaştı. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi sonrası Erdoğan'ın diploması yeniden tartışılmaya başlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Demirtaş ise bu duruma peçete üzerine yazılmış sahte bir diploma ile espri yaparak yanıt verdi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının gerçekliği uzun süredir tartışma konusu olmuştur. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi üzerine, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden mezun olduğunu gösteren belgeleri Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Paylaşılan belgeler arasında geçici mezuniyet belgesi, diploma defteri ve askerlik şubesiyle yapılan yazışmalar yer alıyor. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü de Erdoğan'ın üniversite yıllarına ait belgelerin üniversitede muhafaza edildiğini açıkladı.
25 Mart 2023
İşaretlediklerim