Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari belediyesine kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da tüm eylem ve etkinlikler üç ila 10 gün süreyle yasaklandı.
4 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Valisi Ali Çelik'in belediyeye kayyım olarak atanması, 28 baro tarafından ortak bir açıklamayla eleştirildi. Barolar, kayyım atama kararının demokrasinin temeli olan seçme ve seçilme hakkına müdahale olduğunu belirtti. Açıklamada, demokratik bir yönetim anlayışının tesis edilmesi gerektiği vurgulandı ve siyasi iktidar kayyım atamalarından vazgeçmeye davet edildi.
3 Haziran 2024

TFF 2’nci Lig ekiplerinden İskenderunspor, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma kararı aldı. Kulüp Başkanı Hakan Bolat, takımın iki yıldır stadı olmadan maçlara çıktığını ve yeterli desteğin verilmediğini belirtti. Bolat, kulübün devredilebileceğini ancak böyle bir talibin çıkmasını beklemediğini ifade etti. İskenderunspor, 2021-2022 sezonunda TFF 3’üncü Lig'den 2’nci Lig'e yükselmişti.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim