Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yol kenarında bulunan bir aslan yavrusu, jandarma ekipleri tarafından yapılan arama sonucu bulundu. Hayvan Durum İzleme (Haydi) ekipleri tarafından koruma altına alınan yavru, tedavi için Şanlıurfa'ya götürüldü ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aslan yavrusunun yorgun ve bitkin halde bulunmasının ardından, onu kimin bıraktığının tespiti için çalışmalar devam ediyor.
15 Aralık 2023

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde yaşayan 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin avlusunda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Akgüç, Avrupa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşmiş ve akrabalarını ziyaret etmek için Midyat'a gelmişti. HEDEP Mardin Milletvekili George Aslan, olayın bilinçli bir cinayet olduğunu ifade etti. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiler.
8 Kasım 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 2002 yılından beri aranan ve hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 71 yaşındaki firari hükümlü H.S., Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. H.S., 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan aranıyordu. Yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
3 Kasım 2023

Kayseri'nin İncesu ilçesinde lise son sınıfta okuyan dört öğrenci, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları için tutuklandı. Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından öğrenciler, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğrenciler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayseri Valiliği, konuya ilişkin adli ve idari sürecin başlatıldığını duyurdu.
27 Ekim 2023

Isparta'nın Gelendost ilçesi Yenice köyü sınırında Eğirdir Gölü'nde suyun çekildiği bölgede tarihi eser olduğu düşünülen testi ve çömlek kalıntıları bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bilgi verildi ve kalıntıların hangi döneme ait olduğu belirlenecek.
22 Eylül 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi G.A.'yı öldüren polis memuru M.A. gözaltına alındı. Olay, M.A.'nın eşi ve çocuğuyla pikniğe gittikten sonra eşini ve çocuğunu yanına alarak su almak için piknik yaptıkları yerden uzaklaştığı ve geri dönmediği şeklinde gelişti. M.A., eşini öldürdükten sonra çocuğuyla birlikte kaçtığı ihtimali üzerinde duruldu ve Samsun'un Havza ilçesinde yakalandı.
31 Temmuz 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim