Türkiye'de X platformuna reklam verilmesi yasaklanmış olmasına rağmen, seçim sürecinde bazı adaylar bu yasağı ihlal ederek reklam verdi. İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), bu durumun adalet ve eşitlik ilkesine zarar verdiğini ve ifade özgürlüğü ihlallerine yol açabileceğini belirtti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından temsilci belirleme yükümlülüğünü yerine getirmeyen X platformuna reklam verilmesi yasaklanmıştı. Yasağa uymayanlara 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabiliyor.
28 Mart 2024

Akif Beki, Ticaret Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı'nın Gazze ile ilgili yaptığı yalanlamalarda ortaya çıkan çelişkileri ele alıyor. Ticaret Bakanlığı, İsrail'e spor ve av silahları ile mühimmat satışı yapıldığını doğrularken, İletişim Başkanlığı Mayıs 2023'ten beri bu tür satışların yapılmadığını iddia ediyor. Beki, bu çelişkilerin dezenformasyonla mücadele çabalarını zayıflattığını ve gerçeklerin ortaya çıkmasını engellediğini vurguluyor.
28 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 21 Mart 2024 tarihinde yüzde 2,07 değer kazanarak günü 9.140,70 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,99, holding endeksi ise yüzde 1,84 artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında iletişim sektörü yüzde 6,93 ile en çok kazanan olurken, tekstil deri sektörü yüzde 3,40 ile en çok kaybeden oldu. Ayrıca, Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardığı ve piyasaya ek sıkılaştırma yapabileceği belirtildi.
21 Mart 2024

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Twitter arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde önemli bir rol oynarken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kısıtlama getirilmişti. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, BTK'ya bilgi edinme hakkı kapsamında sorular sormuş ancak cevap alamamıştı. Akdeniz'in açtığı dava sonucunda, Ankara 15'inci İdare Mahkemesi BTK'nın işleminin iptaline karar verdi. Mahkeme, BTK'nın davranışını hukuka aykırı buldu.
20 Mart 2024

Yeniçağ gazetesi, doların 15 gün sonra 40 lira olacağını iddia eden bir haber yayınladı. Bu haber, yetkililer ve İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Haberin yayınlanmasının ardından Yeniçağ, haberin başlığını ve içeriğini değiştirdi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yeniçağ gazetesinin yöneticileri ve haberin kaynağı olarak gösterilen 'paradurumu.com' internet sitesinin sorumluları hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu kapsamında suç duyurusunda bulundu.
18 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 15 Mart 2024 tarihinde yüzde 0,62 oranında değer kaybederek günü 8.828,70 puandan tamamladı. Gün içinde bankacılık endeksi yüzde 0,97, holding endeksi ise yüzde 0,95 oranında düşüş yaşadı. Sektör endeksleri arasında iletişim sektörü yüzde 2,43 ile en çok kazanan olurken, spor sektörü yüzde 2,81 ile en çok değer kaybeden sektör oldu.
15 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 11 Mart 2024 tarihinde yüzde 0,26 oranında değer kaybederek günü 9.131,82 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 106,7 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık ve holding endeksleri sırasıyla yüzde 0,33 ve yüzde 0,93 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında tekstil deri yüzde 1,95 ile en çok kazandıran, iletişim ise yüzde 4,55 ile en çok gerileyen sektör oldu.
11 Mart 2024

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, çevrim içi bir basın brifinginde Gazze ve Refah'taki son durumu değerlendirerek, ABD'nin Gazze'de kalıcı bir ateşkesin zamanının henüz gelmediğine inandığını açıkladı. Kirby, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki son oylamada Gazze'de kalıcı ateşkes tasarısını neden reddettiğini ve kendi tasarılarının içeriğini gazetecilere aktardı. Ayrıca, Hamas'ın elindeki rehinelerin bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardımın ulaştırılabilmesi için geçici bir ateşkesi savunduklarını belirtti.
20 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 13 Şubat 2024 tarihinde güne 9,217,42 puanla rekor bir seviyeden başlamasına rağmen, günü yüzde 1,97 değer kaybıyla 8,994,00 puandan tamamladı. Bu düşüşle birlikte, bankacılık endeksi yüzde 0,96 ve holding endeksi yüzde 2,09 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok değer kaybeden sektör ise iletişim oldu. İşlem hacmi ise 150,9 milyar lira olarak gerçekleşti.
13 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) uluslararası yatırım şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeler, Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi sırasında gerçekleşti. Erdoğan, Türkiye ve BAE arasındaki ticaret hacminin 20 milyar doları aştığını ve hedefin bunu 50 milyar doların üzerine çıkarmak olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren 600'e yakın BAE sermayeli firmanın olduğunu ve daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulundu.
13 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin oluşturduğu Yayın İhale Komisyonu, Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları ihalesi için doküman teslim süresini 26 Ocak'tan 2 Şubat'a kadar uzattı. İhale, 2024-2027 sezonlarını kapsayacak ve kapalı teklif ve pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale sürecinin 29 Şubat'a kadar tamamlanması planlanıyor, teklifler için son tarih ise 14 Şubat olarak belirlendi. Şu ana kadar dört kurum ihale dosyasını aldı ve dört yabancı kurumun da ilgilendiği belirtiliyor.
29 Ocak 2024

Yazar Mustafa Alp Dağıstanlı, bir okurunun Oğuz Atay'ın 'içerisinde' kelimesini kullandığına dair gönderdiği mektup üzerine bir tartışmayı ele alıyor. Dağıstanlı, Atay'ın bu kelimeyi bilinçli olarak yanlış kullandığını ve dilin yanlış kullanımını eleştirmek için bu yöntemi tercih ettiğini savunuyor. İletişim Yayınları'nın Oğuz Atay'ın tüm eserlerini taradığı ve 'içerisinde' kelimesine rastlamadığı belirtiliyor. Yazar, dilin yanlış kullanımının masum olmadığını ve iktidarın dili olarak nitelendiriyor. Ayrıca, dilin temizlenmesi gerektiğini ve Oğuz Atay'ın bu konuda farkındalık yaratan bir yazar olduğunu vurguluyor.
21 Ocak 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin pay piyasasındaki işlemleri sebebiyle 19 kişiye toplam 195 milyon 449 bin 802 lira ceza verdi. Ayrıca, PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ'nin halka arzından elde edilen gelirin kullanımına ilişkin iki kişiye 209 bin 349 lira ceza kesildi. SPK, yurt dışından kaldıraçlı işlem yapan 58 web sitesine erişim engeli için hukuki işlem başlattı. Ayrıca, altı şirketin sermaye artırımı ve borçlanma aracı tahsisi başvurularını onayladı.
19 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güvenlik toplantısında, Türkiye'nin güney sınırlarında terör örgütlerinin varlığına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi. Toplantı, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından gerçekleşti. Toplantıya dışişleri, içişleri ve milli savunma bakanları ile diğer üst düzey yetkililer katıldı. Ayrıca Erdoğan, toplantıdan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler gerçekleştirdi.
13 Ocak 2024

Türkiye'nin ilk yerli streaming platformu olan Blu TV'nin hisseleri, Rekabet Kurumu'nun onayı ile Warner Bros. Discovery (WBD) tarafından devralındı. WBD, daha önce 2021 yılında Blu TV'nin yüzde 35'ine ortak olmuş ve platformda HBO yapımı diziler ile Discovery+ içeriklerinin yer almasını sağlamıştı. Satış işlemiyle birlikte Blu TV'nin tamamı resmi olarak WBD'ye geçmiş oldu.
27 Aralık 2023

Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen'in, kira artış oranlarına uygulanan yüzde 25 sınırının kalkacağını iddia ettiği yazısına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlama geldi. Merkez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir toplantıda bu sınırlamanın kalkacağını söylediği iddiasını reddetti ve düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini belirtti. Ayrıca, Şimşek'in konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadığı ifade edildi.
25 Aralık 2023

Ekşi Sözlük, iktidarın deprem eleştirileri sonrasında 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle erişim engeline maruz kalmıştı. Daha önce mahkeme kararıyla kaldırılan erişim engeli, itiraz sonrası tekrar uygulanmıştı. Sözlük yönetimi siteyi farklı alan adlarına taşısa da, son olarak kullanılan 'http://eksisozluk1999.com' alan adı da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 24 Aralık 2023 tarihli kararıyla engellendi. Yeni alan adı olarak 'eksisozluk111.com' duyuruldu.
24 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin seçim zaferini telefonla tebrik etti. Görüşmede İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Gazze'ye insani yardım konuları ele alındı. Erdoğan, İslam ülkelerinin kalıcı ateşkes için birlikte çalışmasının önemini vurguladı ve Sisi'nin yeni döneminin Türkiye-Mısır ilişkileri için hayırlı olmasını temenni etti. Geçmişte Erdoğan'ın Sisi'ye karşı sert bir tutum sergilediği, ancak son dönemde ilişkilerde yumuşama olduğu belirtildi.
20 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaparak İsrail'in Gazze saldırılarını konuştu. Erdoğan, ABD'nin İsrail'e desteğini çekmesinin ateşkesi sağlayabileceğini belirtti ve bölgede kalıcı ateşkesin sağlanmasının ABD'nin tarihi sorumluluğu olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin önerdiği garantörlük mekanizmasının kurulması ve 1967 sınırları temelinde bir Filistin Devleti'nin kurulmasının en makul çözüm olduğunu vurguladı. Görüşmede ayrıca F-16 satışı konusu da ele alındı.
14 Aralık 2023

Pendik Belediyesi, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun 'dostu' olarak tanımladığı İsak Baydaroğlu'nun şirketi RNA İletişim'e 'Şahitlik Filmleri Yapımı' adlı 1 milyon 375 bin liralık ihaleyi pazarlık usulüyle verdi. RNA İletişim, 2011'den bu yana 65 ihale almış ve bunların 58'i pazarlık usulüyle gerçekleşmiş. İhalelerin büyük bir kısmı İstanbul ve Kocaeli'deki AKP'li belediyelerden alınmış ve toplam değeri 23 milyon 613 bin lira olarak belirtilmiş.
13 Aralık 2023
İşaretlediklerim