Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 545 maden sahasının ihaleye açılacağını duyurdu. İlan, Resmi Gazete’de yayınlandı ve en az 15 gün süreyle MAPEG’in internet sayfasında duyurulacak. İhaleler kapalı teklif ve açık artırma usulüyle yapılacak ve başvurular MAPEG tarafından değerlendirilecek. Kapalı teklifler, belirlenen taban ihale bedelinden azsa dikkate alınmayacak.
13 Haziran 2024

Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında dokuz işçi toprak altında kalmıştı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda faciadan bir saat önce joeradar görevlisinin tehlike olduğuna dair e-posta gönderdiğini açıkladı. Uz, e-postanın şirket yetkililerine ulaştığını ancak gizlendiğini belirtti. E-postada, yığma operasyonlarının durdurulması gerektiği belirtilmesine rağmen, bu talimatın yerine getirilmediği ifade edildi.
11 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenaze törenine katıldı. Bayraktar, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinerek, işçilerin cansız bedenlerine ulaşmanın büyük bir çaba gerektirdiğini belirtti. Toplamda dokuz işçinin hayatını kaybettiği kazada, son beş işçinin cenazeleri de toprak altından çıkarıldı. Bayraktar, ailelere ve İliç halkına sabırları için teşekkür etti.
10 Haziran 2024

Erzincan Valiliği, İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan son beş işçinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Daha önceki aylarda da diğer dört işçinin cenazelerine ulaşılmıştı. Valilik, sosyal medya hesabından hayatını kaybeden işçiler için başsağlığı mesajı yayımladı. Olay, maden sahasındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve ihmaller zinciri ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
10 Haziran 2024
İşaretlediklerim