2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 19 Haziran'da üç maç oynandı. B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Almanya, Macaristan'ı 2-0 mağlup etti. Aynı grupta İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Maçlarda toplamda sekiz gol kaydedildi.
20 Haziran 2024

Uğur Meleke, Türkiye, Gürcistan, Arnavutluk ve Macaristan milli takımlarının son maçlarda sergiledikleri cesur futbolu övdü. Almanya milli takımındaki Türk asıllı kaptan İlkay Gündoğan ve diğer genç oyuncuların performansına da dikkat çekti. Meleke, bu takımların futbolu sevdiklerini ve sahada cesurca mücadele ettiklerini vurguladı. Özellikle Almanya'nın genç oyuncularının milli formayı bir moda gösterisinden daha fazlası olarak gördüklerini belirtti.
20 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında Almanya, Macaristan'ı 2-0 yendi. Almanya'nın gollerini Jamal Musiala ve İlkay Gündoğan kaydetti. Macaristan, turnuvadaki ilk maçında İsviçre'ye de yenilmişti ve henüz puan alamadı. Almanya, A grubundaki üçüncü maçında İsviçre ile karşılaşacak, Macaristan ise İskoçya ile mücadele edecek.
19 Haziran 2024

Barcelona, İspanya Süper Kupası yarı finalinde Osasuna'yı 2-0 yenerek finale çıktı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarıda Robert Lewandowski ve Lamine Yamal'ın golleriyle galibiyeti garantiledi. Barcelona, 14 Ocak'ta TSİ 22.00'de Real Madrid ile finalde karşılaşacak. Geçen yılki şampiyon Barcelona, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanan yeni formatında da finale kalmayı başardı.
12 Ocak 2024

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle depremzedeler için 'Omuz Omuza' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya, çeşitli spor ve medya kanalları tarafından canlı yayınlanıyor ve ilk gününde 845,7 milyon lira toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kampanyanın en az altı ay süreceğini ve özel maçlar gibi farklı organizasyonlarla destekleneceğini belirtti. Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından birçok futbolcu ve teknik direktör destek verdi, aralarında Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de bulunuyor.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim