Donald Trump'ın hayatını konu alan yeni biyografik film 'The Apprentice', Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ancak Trump ve ekibi, filmin içeriğinden memnun değil ve dava açmayı planladıklarını belirtti. Film, Trump'ın siyasi hırslarına değinse de başkanlık kampanyalarını ve başkanlık dönemini içermiyor. Yönetmen Ali Abbasi, filmin faşizmle baş etmenin metaforik bir yolu olduğunu söyledi.
23 Mayıs 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

BBC'nin kültür-sanat editörleri, 'The Last of Us', 'Succession', 'Fellow Travelers', 'The Bear' gibi çeşitli yapımları içeren 2023 yılının en iyi dizilerini belirledi. Listede yer alan diziler arasında kıyamet sonrası dramalar, politik gerilimler, komediler ve bilim kurgu türleri bulunuyor. Seçilen dizilerin birçoğu global çapta popüler streaming platformlarında izlenebiliyor ve bazıları özellikle Emmy gibi ödüllerle tanınmış durumda.
10 Aralık 2023

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, dijital içerik platformu Netflix'in müvekkili ile iletişime geçtiğini öne sürdü. Sedat Peker, Türkiye'de hükümet hakkında iddialar ortaya attığı videolar ve tweet'lerle gündeme gelmişti. İktidarın BAE ile ilişkileri düzeltmesinin ardından Peker'e sosyal medya kısıtlaması getirilmişti. Peker'in videoları IMDb'de bir kategori oluşturmuş ve bu gelişmelerin ardından Netflix'in iletişim kurduğu iddia ediliyor.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim