NASA’nın Cleveland’daki Glenn Araştırma Merkezi ekibi, bir uçaktan Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kez 4K video yayını gerçekleştirdi. Bu teknoloji, Artemis misyonları sırasında Ay’daki astronotların canlı video görüntülerinin sağlanmasında önemli bir rol oynayabilir. Deneyler sırasında Glenn’de geliştirilen Yüksek Hızlı Gecikme Toleranslı Ağ (HDTN) sistemi sinyalin bulut örtüsünü daha etkili bir şekilde aşmasına yardımcı oldu. Araştırmacılar, temmuz ayı boyunca bu teknolojiyi test etmeye devam edecekler.
25 Temmuz 2024

Google, ChatGPT gibi yapay zeka tabanlı sohbet robotlarına rakip olarak geliştirdiği yeni modeli 'Gemini'yi tanıttı. Gemini, insan benzeri davranışlar sergileyebilen bir yapay zeka modeli olup, Google'ın Bard sohbet robotu ve Pixel 8 Pro akıllı telefonlarına entegre edilecek. Google, Gemini'nin sezgisel yeteneklerinin ve planlama görevlerindeki performansının daha üstün olduğunu iddia ediyor. Şu an için sadece İngilizce dilinde hizmet verecek olan Gemini'nin, zamanla diğer dillere de adaptasyonunun sorun olmayacağı belirtiliyor.
9 Aralık 2023

Britanya Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Michelle Donelan'ın Parlamento Özel Sekreteri ve Muhafazakar Parti milletvekili Paul Bristow, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunduğu gerekçesiyle görevinden alındı. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan bir sözcü, Bristow'un 'kolektif sorumluluk ilkeleriyle tutarlı olmayan yorumlar' yaptığını belirtti. Bristow, geçen hafta Başbakan Rishi Sunak'a yazdığı bir mektupta, kalıcı bir ateşkesin hayat kurtaracağını ve insani yardımın en çok ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlayacağını belirtmişti.
31 Ekim 2023

Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, bağımsız bir inceleme kurulundan onay alarak ilk insan deneyi için hasta alımına başladığını duyurdu. Felçli insanlar için beyin implantının klinik deneylerde test edilmesi planlanıyor. Yaklaşık altı yıl sürecek çalışmanın detayları henüz açıklanmadı. Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı belirtilmişti.
20 Eylül 2023

ABD'de yaşanan bankacılık krizi kapsamında, Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından First Republic Bank kapatıldı. Bankanın mevduatları ve çoğu varlığı JP Morgan Chase Bank'a satılacak. Bu işlem Federal Mevduat Sigorta Fonu'na (FDIC) 13 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. First Republic Bank, faiz oranlarındaki artış sonrası iki ay içinde iflas eden üçüncü ABD bankası oldu ve hisseleri yılbaşından bu yana yaklaşık %99 değer kaybetti.
1 Mayıs 2023

Çin'de bir mucit, uzun mesafe ilişkilerde çiftlerin birbirleriyle fiziksel olarak yakınlaşmalarını sağlamak amacıyla basınç sensörleri ve sıcak silikon dudaklarla donatılmış bir öpüşme cihazı yaptı. Cihaz, kullanıcının dudaklarının basıncını, hareketini ve sıcaklığını taklit ederek gerçek bir öpüşme hissi yaratıyor ve sesi de iletebiliyor. Cihaz, Çin'in sosyal medya ağı Weibo'da tartışma konusu oldu ve Taobao'da 41 dolara satışa sunuldu. Mucit Jiang Zhongli, bu fikri üniversitede kız arkadaşıyla ayrı şehirlerde yaşadığı dönemde geliştirdiğini belirtiyor.
26 Şubat 2023
İşaretlediklerim