Gümüşhane'nin Oltanbey Mahallesi'nde 2014 yılında inşasına başlanan Mescid-i Aksa Camisi, arazi şartlarının elverişsiz olması nedeniyle beş katlı bir binanın üzerine inşa edildi. Binanın diğer katlarında market, kafeterya ve Kuran kursu bulunuyor. Camiye giriş, merdivenlerin yanı sıra kot farkından dolayı caminin cephesinin bulunduğu yoldan sağlanıyor. Caminin inşaat çalışmalarının son aşamaya geldiği belirtildi.
12 Eylül 2023

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

Ankara'da bulunan Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılacak. Ancak, Ankara Tabip Odası, hastanenin deprem raporunun paylaşılmadığını ve böyle bir raporun olmadığını iddia ediyor. Bakanlık, hastanenin yıkılacağını ve yerine 600 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurdu. Bu durum, hastanede çalışan sağlık çalışanları arasında maddi ve manevi mağduriyetlere yol açtı.
28 Temmuz 2023

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesi için yapılan ve maliyeti 2 milyar lirayı aşan ihaleye dair iptal talebi, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. İhale, Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesinde belirtilen doğal afet, salgın hastalık, savaş gibi durumlarda başvurulan usülle yapıldı. Mahkeme, ihalenin hukuka uygun olduğunu belirtti. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin iptal talebi üzerine dosya, Danıştay'a taşındı.
26 Temmuz 2023
İşaretlediklerim