Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde en çok oyu alan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle mazbatası AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verildi. Bu karara tepki gösteren avukatlar, İstanbul Adliyesi'nde adalet nöbeti tutmak ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, açıklama yapılmasını engelleyerek en az 14 avukatı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve ÖHD Eş Başkanı Esra Erin de bulunuyor.
3 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyetle çözülemeyeceğini, TBMM, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve diğer toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyet tarafından çözülemeyeceğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, kadın hareketleri gibi toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçmişteki siyasi cinayetler için 'mertçe' ifadesini kullanması tepkilere neden oldu. 982. hafta eylemlerinde bir araya gelen Cumartesi Anneleri, Akşener'in bu açıklamasını gündemlerine aldı. İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Akşener'in ifadesinin suç itirafı olduğunu ve cinayetlerin övülmesi anlamına geldiğini belirtti. Yoleri, cinayetlerin hala aydınlatılmamış olmasını ve yargılanmaktan kaçınılmasını eleştirdi.
20 Ocak 2024

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında sosyal medyada paylaşılan ve polislerin hırsız ve yağmacılara işkence yaptığına dair görüntülerin gerçekliğinin yetkili savcılıklarca araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkdoğan, işkencenin insanlık suçu olduğunu ve zaman aşımına uğramadığını vurgulayarak, görüntülerdeki kişilerin tespit edilip soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin cezasızlık politikasından cesaret alan güvenlik görevlilerinin işkence suçuna karıştığını ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Türkdoğan, işkence görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini eleştirdi ve bu durumun Türkiye'deki cezasızlık sorununu gösterdiğini belirtti.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim