Beyoncé ile birlikte sahneye çıkan ve öncü olarak görülen balerin Michaela Mabinty DePrince, 29 yaşında hayatını kaybetti. DePrince'in vefat haberi Instagram sayfasında duyuruldu ve ölüm nedeni açıklanmadı. Sierra Leone'de doğan ve iç savaş sırasında yetim kalan DePrince, Amerikalı bir çift tarafından evlat edinildikten sonra baleye olan tutkusunu keşfetti. Harlem Dans Tiyatrosu'nun en genç baş dansçısı olarak tarihe geçen DePrince, kariyerinde hızla yükseldi ve Beyoncé'nin 'Lemonade' müzik video albümü de dahil olmak üzere birçok önemli projede yer aldı.
14 Eylül 2024

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, sosyal medya platformlarındaki toplam takipçi sayısı 1 milyarı aşan ilk kişi oldu. Ronaldo'nun Instagram, Facebook, X, YouTube, Weibo ve Kuaishou platformlarındaki takipçi sayısı bu başarıya ulaşmasını sağladı. Uzmanlar, bu durumu teknoloji sayesinde yeni ve genç kitlelere ulaşma gücünün bir göstergesi olarak değerlendiriyor. Ronaldo'nun bu başarıya, YouTube platformuna katılma kararını açıkladıktan sonra ulaştığı düşünülüyor.
13 Eylül 2024

İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), 'EngelliWeb 2023 Türkiye’de Adaletsizliğin Sembolü: Sulh Ceza Hakimlikleri & İnternet Sansürleri' raporunu yayınladı. Raporda, 2023 yılı sonu itibarıyla 953 bin 415 web sitesinin erişime engellendiği belirtildi. Sulh ceza hakimliklerinin internet sansürlerindeki rolü ve adaletsizliğin sembolü haline gelen yapısal sorunlar vurgulandı. Ayrıca, 2014-2023 döneminde 582 farklı sulh ceza hakimliği tarafından verilen 7 bin 663 kararla 43 bin 769 haberin erişime engellendiği ve 38 bin 145 haberin kaldırıldığı tespit edildi.
13 Eylül 2024

ABD'nin popüler şarkıcılarından Taylor Swift, başkanlık münazarasının hemen ardından Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı. Swift, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Harris'in haklar ve davalar için mücadele eden bir savaşçı olduğunu belirtti. 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Harris ve yardımcı adayı Tim Walz'a desteğini ifade eden Swift, seçmen kaydına ve erken oylamaya ilişkin bilgileri de paylaşacağını söyledi.
11 Eylül 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Instagram'da adına açılan sahte hesaplar üzerinden deprem çantası satışı yapıldığını duyurdu. Görür, bu durumu saygısızlık ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı. Ayrıca, resmi sosyal medya hesaplarını belirterek, sahte hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
10 Eylül 2024
İşaretlediklerim