Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez faiz indirimi yapmasını öngörüyor. Analizde, resesyon beklenmediği ve son enflasyon ile iş gücü piyasası verilerinin bu ihtimali desteklediği belirtildi. Ayrıca, Fransa, İngiltere, Hindistan, Meksika ve Güney Afrika gibi büyük ekonomilerdeki siyasi belirsizliklerin küresel kredi politikalarını etkileyebileceği vurgulandı. Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinin de küresel krediler için önemli bir dönüm noktası olabileceği ifade edildi.
29 Temmuz 2024

Almanya, yüksek enerji maliyetleri ve işgücü eksikliği gibi sorunlarla mücadele eden ekonomisini canlandırmak için 1 Şubat'tan itibaren haftada dört gün çalışma sistemini denemeye başlayacak. Bu sistem ilk etapta 45 şirkette uygulanacak ve çalışanların mutluluk, sağlık ve üretkenlik düzeyleri üzerindeki etkileri incelenecek. 4 Day Week Global tarafından yürütülen araştırmada, çalışanların aynı ücretle daha az saat çalışmalarının üretkenlik artışına ve stres ile tükenmişlik düzeylerinin azalmasına katkı sağlayabileceği öngörülüyor. Ayrıca, Eurostat verilerine göre, bu uygulama Almanya'daki kadınların iş gücüne katılımını artırabilir.
31 Ocak 2024

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği'nin (DIHK) anketine göre, Alman şirketlerinin yüzde 47'si stajyer bulmakta zorluk çekiyor. Bu oran, 2005'ten beri görülen en yüksek oran. Özellikle otel ve restoranlar ile sanayi ve ticaret sektörlerinde stajyer bulma sıkıntısı yoğunlaşıyor. DIHK'ın bulgularına göre, ülkede okulu bitiren öğrenci sayısı 10 yıl öncesine göre yaklaşık 100 bin daha az ve bu durum iş gücü piyasasında dengesizliğe yol açıyor.
23 Ağustos 2023
İşaretlediklerim