İtalya'da sağlık çalışanları, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin 2024 bütçe yasa tasarısında öngörülen sağlık hizmetleri kesintilerine karşı ülke genelinde grev düzenledi. 24 saat süren grevde doktorlar ve hemşireler, başkent Roma'da bir miting gerçekleştirdi. Sağlık çalışanları, emeklilik hakları ve sağlık hizmetlerindeki kesintilere tepki gösterdi. Sendikalar, sağlık çalışanlarının yüzde 85'inin greve katıldığını belirtti.
5 Aralık 2023

ABD'nin film endüstrisi merkezi Hollywood'da, oyuncuların iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattıkları grev, büyük yapımları etkilemeye başladı. Marvel'in 'Deadpool 3' filmi, grevden etkilenen ilk büyük yapımlardan biri oldu ve çekimleri durduruldu. Yaklaşık 160 bin performans sanatçısı greve katıldı ve bu durum, 3 Mayıs 2024'te gösterime girmesi planlanan 'Deadpool 3' filminin yayın tarihini tehlikeye attı.
14 Temmuz 2023

ABD'nin sinema sektörü merkezi Hollywood'da, senaristlerin grev kararı almasının ardından, 160 bin üyeye sahip Oyuncular Birliği SAG-AFTRA da grev yetki oylaması yaparak oy birliğiyle grev kararı aldı. Sendika, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği ile müzakerelere başlayacak ve üyelerine müzakerelerin olumsuz sonuçlanması durumunda grev yapma yetkisi verilip verilmemesi konusunda oylama yapılmasını önerdi. Oylama, 5 Haziran'da sona erecek ve olası bir grev 30 Haziran'da başlayabilir. SAG-AFTRA Başkanı Fran Drescher, grevin son çare olduğunu belirtti.
19 Mayıs 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e yürümek isteyen İnşaat İşçileri Sendikası ve DİSK Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası üyeleri ile Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket ve Halkevleri üyeleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Zeynep Kuray da bulunuyor. Maltepe'de ise 1 Mayıs kutlamaları için yürüyen gruba polis müdahale etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs 2023

Britanya'da farklı sektörlerdeki çalışanlar, ücret, emekli maaşı, iş güvenliği ve işten çıkarma koşulları gibi nedenlerle geniş çaplı bir greve başladı. Sendikalar Konfederasyonu'na göre yaklaşık 500 bin kişinin greve katılması bekleniyor. Londra'da metro seferleri durduruldu, okullar ve devlet daireleri etkilendi. Ayrıca BBC çalışanları da yerel radyolarda kesinti planlarına karşı greve katılıyor.
15 Mart 2023

Britanya'da öğretmenler, devlet memurları, demiryolu-otobüs görevlileri ve üniversite çalışanları, ücret artışlarının yetersizliği ve hayat pahalılığı gerekçesiyle greve çıktı. Bazı sendikalar onlarca yıl sonra ilk kez grev kararı alırken, yaklaşık 500 bin kişinin iş bıraktığı belirtiliyor. Grev, ülkede son 10 yılın en büyük ve en kapsamlı grevi olarak nitelendiriliyor. Enflasyonun geçen yıl %11'e ulaşarak 40 yılın en yüksek düzeyine çıkması, grevlerin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
1 Şubat 2023

Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposunda, ağır çalışma koşullarına karşı çıktıkları için Kod-46 ile işten çıkarılan 13 işçi, DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası öncülüğünde eylem başlattı. 19 gün süren eylem, işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle sona erdi. İşçiler ve firma yetkilileri arasında imzalanan protokolle, işçilerin talepleri kabul edildiği duyuruldu.
29 Ocak 2023

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı öngören yasa tasarısına karşı genel grev başlatıldı. Grev nedeniyle büyük kentlerde toplu taşıma ve şehirler arası tren seferleri durma noktasına geldi, birçok okul kapandı ve kamu hizmetleri aksadı. Sendikalar, tasarının yasalaşmaması için mücadele ediyor. Hükümetin parlamentoda çoğunluğu olmadığı için muhafazakar Cumhuriyetçi Parti'den destek aradığı, ancak bu partide bile tasarıya karşı çıkan milletvekilleri olduğu belirtiliyor.
19 Ocak 2023

E-ticaret platformu Trendyol GO'nun kuryeleri, paket başına ücretlerin artırılmasını talep ederek düşük zammı protesto ediyor. İstanbul Alibeyköy ofisinden başlayan eylemler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önüne kadar devam etti. Kuryeler, yakıt giderlerinin karşılanması, mola hakkı ve diğer çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. 2022'de benzer eylemler sonucunda işçilerin talepleri karşılanmıştı.
17 Ocak 2023

Trendyol GO kuryeleri, beklenen zammın yapılmaması üzerine İstanbul'da greve başladı. Alibeyköy Trendyol GO Ofisi yetkilileriyle görüşmelerden sonuç alamayan kuryeler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önünde toplandı. Kuryeler, düşük zammı kabul etmeyerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 15 talepte bulundu. 2022 başında da kargo ve kurye işçileri benzer eylemler gerçekleştirmişti.
17 Ocak 2023
İşaretlediklerim