Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçilerin eylemi 22 gündür devam ediyor. İşçiler, Ankara'da Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yaptıktan sonra, Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak istedi. Bir işçi, yüksek gerilim hattına tırmanarak 'Yaşamak istiyorum' dedi. Polis, eyleme müdahale ederek işçileri ters kelepçeyle gözaltına aldı.
17 Eylül 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), maaş zammını beğenmeyip yöneticilerine e-posta gönderen ve bu nedenle işten çıkarılan Serap Aslan A.'nın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Yerel mahkeme ve Yargıtay, işçinin işten çıkarılmasını haklı bulmuştu. AYM, işçinin e-posta ile rahatsızlığını dile getirdiğini ve iş akdinin haksız feshedildiğini belirterek, 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Karar, ihlalin sonuçlarıyla ortadan kaldırılması ve yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderildi.
16 Eylül 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesinde, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileri, fabrika önünde 59 gündür eylem yapıyordu. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve işçiler oturma eylemine başladı. Polis, bir süre sonra işçilere müdahale ederek, aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde, Chennai şehri yakınlarındaki Samsung ev aletleri fabrikasında çalışan 104 işçi, düşük maaşları protesto etmek için bir araya geldi. Polis, izinsiz yürüyüş gerekçesiyle işçileri gözaltına aldı ve düğün salonlarında tuttu. İşçiler, daha yüksek maaş talebinin yanı sıra, Samsung'un Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği'nin (CITU) desteklediği bir sendikayı tanımasını da istiyor. Samsung, işçilerle sorunları çözmek için görüşmelere başlayacağını duyurdu.
16 Eylül 2024
İşaretlediklerim