İsmail Saymaz, Erdoğan'ın mevcut ekonomik ve dış politika koşulları nedeniyle kutuplaşma stratejisini sürdüremediğini ve bu nedenle CHP ile diyaloga girmeyi tercih ettiğini belirtiyor. Erdoğan'ın kaynakları hoyratça kullanma imkanının kalmadığını ve dış yatırım ihtiyacının dış politikada duygusal yaklaşımları sınırlandırdığını vurguluyor. Yerel seçim sonuçlarının Erdoğan'ın kutuplaşma oyununu kaybettiğini gösterdiğini ve bu atmosferin zayıflamasının diğer partilere fırsat yaratabileceğini ifade ediyor.
14 Haziran 2024

Gazeteci İsmail Saymaz, eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü iddia etti. Akşener ise bu iddiaları yalanlayarak Saymaz'ın gazeteciliğini hedef aldı. Saymaz, Akşener'in kendi siyasi geçmişini sorgulaması gerektiğini belirtti.
12 Haziran 2024

Eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, gazeteci İsmail Saymaz'ın kendisi hakkındaki iddialarını yalanladı. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü öne sürmüştü. Akşener, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, yargıya intikal etmiş konularda hiçbir talebinin olmadığını vurguladı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Akşener'e destek vererek, partilerine yönelik düşmanlığın kendilerini güçlendirdiğini ifade etti.
11 Haziran 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediye başkanı Akış'a verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yargının hukuku uyguladığını ve kararın kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Akış, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediye başkan vekili olarak atamıştı.
5 Haziran 2024

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı. Akış'ın 2014'ten beri silahlı örgüt yöneticiliği, üyelik ve propaganda suçlarından yargılandığı belirtiliyor. Soruşturma, 31 Mart seçimlerinden önce Hakkari'de yapılan 'Öcalan’a özgürlük' yürüyüşüne dayanıyor. İddianame, çeşitli ses kayıtlarına ve gizli tanık ifadelerine dayanıyor.
4 Haziran 2024

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili olarak muhalefetin demokrasi adına tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i kayyım olarak atamıştı. Ahmet Türk, demokrasinin olmadığı bir süreçte halk iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı ve muhalefetin suskun kalmaması gerektiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını ve haziran ayından itibaren dezenflasyon sürecine girileceğini belirtti. TÜİK, yıllık enflasyonu yüzde 75,45 olarak açıklarken, ENAG bu oranı yüzde 120,66 olarak duyurdu. Şimşek, enflasyonda en yüksek seviyenin bu ay görüldüğünü ve üçüncü çeyrek sonunda yıllık enflasyonun yüzde 50'nin altına gerileyeceğini öngördü. Mali disiplinin güçlendirilerek dezenflasyon sürecine destek verileceğini vurguladı.
3 Haziran 2024

İsmail Saymaz, Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerinin Beştepe ve iktidara yakın aileler için geçerli olmadığını belirtiyor. Saymaz, devletin üst kademelerinde lüks harcamaların devam ettiğini, ancak işçi, memur ve emeklilerden tasarruf beklenildiğini vurguluyor. Ayrıca, AK Parti Genel Merkezi'nde çalışanların ikramiyelerinin kesildiğini ve bu durumun adaletsiz olduğunu ifade ediyor.
30 Mayıs 2024

Sinan Ateş, öldürülmeden önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışmış ve yardım istemiş, ancak Bahçeli'nin özel kalem müdürü tarafından geri çevrilmiş. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından planlandığını iddia ediyor. Ayşe Ateş, cinayetin MHP ve Ülkü Ocakları mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve soruşturmanın bu yönde ilerlemesi gerektiğini belirtiyor. Elif Çakır, MHP lideri Bahçeli'nin cinayetin aydınlatılması için adım atması gerektiğini vurguluyor.
28 Mayıs 2024

Suudi Arabistan Büyükelçisi, Yargıtay'ı ziyaretinde 40 kişilik hac vizesi hediye etti. Bu durum, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçimleri sırasında tartışmalara yol açtı. Hac vizesi kontenjanı için gizlice liste oluşturuldu ve bu durum Yargıtay üyeleri arasında huzursuzluk yarattı. Yargıtay 2. Ceza Dairesi üyesi Ali Doğan, bu duruma tepki göstererek başsavcılık seçiminde aday oldu ancak yeterli oy alamadı.
14 Mayıs 2024

Hürriyet gazetesinde Abdülkadir Selvi, Gezi Parkı Davası'nda yeniden yargılama ihtimalini dile getirdi. Bu görüşe, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş destek verdi. Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin tarafından sunulan yeniden yargılama dilekçesi, Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki arayışlarına çerçeve sunuyor. Ancak, İstanbul 13. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri, şartlar oluşmadığı gerekçesiyle yeniden yargılama taleplerini reddetti.
7 Mayıs 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 145 sayfa uzunluğundaki Sinan Ateş suikastı iddianamesi, suikastten 17 ay sonra ve seçimlerin ardından tamamlanmış. İddianamede, Ateş'in öldürülme sebebi açıkça belirtilmemiş ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu bilgisi gizlenmiş. Tetikçi Eray Özyağcı'nın ifadesine göre, kişisel husumet nedeniyle Ateş'i yaralamayı planlamış ancak savcılık bu açıklamayı cinayet gerekçesi olarak kabul etmemiş. İddianamede, Ateş'in öldürülme nedeni ve olası bir örgüt bağlantısı hakkında net bilgiler verilmemiş.
6 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Özel, görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimser olduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın yakın zamanda CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyarette bulunacağı belirtildi.
2 Mayıs 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, deprem riski yüksek bir bölgeye inşa edildiği için eleştirilmişti. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, hastanenin yeri için ciddi endişelerini dile getirmiş, ancak hastane yine de sulak zemin üzerine ve bir fay hattı üzerinde inşa edilmiştir. 2019'da yaşanan depremde hastanenin altyapı sorunları nedeniyle duvarlar çatlamış, tavan çökmüş ve elektrik kesintileri yaşanmıştır. Bu durum, yoğun bakımda tedavi gören 80 hastanın ölümüne yol açmıştır.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında nezaket ziyareti olarak nitelendirilmeyen, iki tarafın da önem verdiği bir çalışma ziyareti planlanıyor. Erdoğan, Özel'in sağlık durumu ve geçirdiği göz ameliyatı hakkında bilgi aldı. İki liderin buluşması için Beştepe ve CHP'nin özel kalemleri arasında koordinasyon sağlanıyor. Özel, buluşma öncesinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettiğini ve ondan bilgi aldığını belirtti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapılacağını ve bu konuda ciddi bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın performansları eleştirildi. Parti içinde daha geniş çaplı bir değişimin gerekliliği vurgulandı ve parti dışından gelen eleştirilere de değinildi. İsmail Saymaz, AK Parti'nin etkili siyasi figürler çıkaramadığını ve siyasi tutum belirleyemediğini eleştirdi.
22 Nisan 2024

Daltonlar çetesinin eş liderleri Beratcan Gökdemir ve Bahadır Akdağ'ın suç faaliyetleri ve çete yapısı hakkında bilgiler verildi. Bahadır Akdağ, 13 Şubat 2023'te Büyükçekmece'de bir villada yakalandı. Bu villa, Akdağ'ın şoförlüğünü yapan yeni emekli polis O.C. tarafından kiralanmıştı. Villada ruhsatsız silah ve sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Akdağ'ın yakalanmasının ardından, diğer lider Gökdemir sosyal medyada devlete meydan okuyan bir paylaşım yaptı.
19 Nisan 2024
İşaretlediklerim