İzmir'de etkili olan sağanak yağışın ardından İzmir Körfezi'nde atık kirliliği dikkat çekti. Karşıyaka sahilinde sabah saatlerinde kıyıya vuran atıklar, derelerden körfeze geldiği tahmin ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denizden ve karadan atıkların toplanması için çalışma başlattı. Toplanan atıkların içinde ölü balıkların bulunmadığı ve sağanak sonrası kötü kokunun azaldığı gözlendi.
12 Eylül 2024

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümleri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne 1,8 milyon lira ceza kesti. Bakanlık, kirliliğin kaynağını tespit etmek için bölgeye uzman ekipler ve laboratuvarlar gönderdi. Yapılan analizler sonucunda, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri'nin çevre mevzuatına aykırı şekilde kirli su deşarj ettiği belirlendi. Ayrıca, Körfez'deki amonyak miktarının olması gerekenden 50 kat fazla olduğu ve oksijen seviyesinin balık ölümlerine yol açacak kadar düşük olduğu tespit edildi.
10 Eylül 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcu olan belediyeleri son kez uyardı ve borçların yasal yollarla tahsil edileceğini belirtti. Işıkhan, borçların büyük çoğunluğunun CHP'li belediyelere ait olduğunu ve bu borçların seçimden sonraki iki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya yükseldiğini açıkladı. İzmir, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin de borçlarının hızla arttığını vurgulayan Işıkhan, SGK'nın aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduğunu ifade etti.
1 Eylül 2024

Ahmet Ersagun Yücel, 2017'de İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı ve 2019'da CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde genel müdür oldu. 2023 seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi. 2024'te İYİ Parti'den istifa ederek AKP milletvekili oldu. Mustafa Balbay, AKP'nin vekil transferlerine 500 milyon lira bütçe ayırdığı iddiasını dile getirdi ve Yücel'in mali durumu hakkında sorular sordu.
30 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin 1965 yılından beri devam ettiğini ve bu durumun yeni olmadığını belirtti. Tugay, körfezdeki kirliliğin evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklardan kaynaklandığını ve balık ölümlerinin planktonların ani çoğalmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Çevre felaketi karşısında tüm kurumlarla işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Tugay, İzmirlilerden körfezi kirletmemek adına dikkatli olmalarını istedi ve denetimlerin süreceğini belirtti.
26 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesindeki Atilla Mahallesi'nde Buca metrosunun yeraltı çalışmaları sırasında bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Özellikle Akalın Apartmanı'nda görülen çatlaklar, mahalle sakinlerini endişelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çatlakların metro çalışmaları sırasında zemindeki volkanik andezit kayaların hareketi nedeniyle oluştuğunu ve yapısal taşıyıcı sistemlerde bir sorun olmadığını belirtti. Belediye, TBM'lerin bölgeden uzaklaşmasının ardından binalarda tadilat çalışmalarına başlanacağını duyurdu.
23 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi'nde meydana gelen balık ölümlerinin deniz suyu sıcaklıklarının artması sonucu plankton popülasyonundaki ani artıştan kaynaklandığını açıkladı. Deniz suyu sıcaklığının 29 dereceye ulaşması, Dinoflagellate Gymnodinium cinsi planktonların çoğalmasına ve sudaki oksijen oranının düşmesine neden oldu. Bu durum balık ölümlerine ve kötü kokuya yol açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Deniz Koruma Şube Müdürlüğü tarafından temizlik çalışmaları başlatıldı.
21 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde iki kişinin su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İddianamede, İZSU Genel Müdürü de dahil 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması 5 Eylül'de görülecek.
16 Ağustos 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle vatandaşlara tahliye çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı ve belirli bölgelere elektrik verilemiyor.
16 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin kentte uygun bir yere dikilmesi önergesi reddedildi. Belediye Başkanı Cemil Tugay, heykelin dikilmesi için yeterli neden ve gerekçe görmediklerini belirtti. Demiral'ın bozkurt işareti yapmasının siyasi bir tercih olabileceğini ifade eden Tugay, İzmir'in bir futbolcusu olmayan Demiral'ın heykelinin dikilmesine karşı olduklarını söyledi.
14 Ağustos 2024

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye memurları iş bırakarak eylem yaptı. Kültürpark'ta toplanan memurlar, belediye başkanlık makamına yürüyerek barikatları yıktı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme talebinde bulundu. Sendika temsilcisi Cevdet Keleş, belediye emekçilerinin sabrının taştığını belirterek, CHP İzmir İl Başkanlığına ve gerekirse CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceklerini ifade etti.
13 Haziran 2024

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterdi. Soyer, aday belirleme sürecinin şeffaf olmadığını ve örgütün sesinin dinlenmediğini belirterek, kendisine aday gösterilmeyeceğinin MYK toplantısından beş dakika önce bildirildiğini ve bunu siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdiğini ifade etti. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarından ve uluslararası ilişkilerden bahsederek, bu görevlerin sona ermesinin kayıplar olacağını vurguladı.
30 Ocak 2024

İstanbul'da, 12 Ocak itibarıyla enfeksiyon kaynaklı ölümler, Covid-19 salgını öncesindeki üç yıllık ortalamanın yüzde 14 üzerine çıktı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer sağlık kuruluşları, grip, Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle sağlık hizmeti veren birimlerin kapasitesinin aşıldığını belirtiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aksine, TTB Pandemi Çalışma Grubu'ndan Güçlü Yaman, ölüm oranlarındaki artışın sıradan bir durum olmadığını ve Covid-19'un etkisinin devam ettiğini ifade ediyor. Ayrıca, yeterli tanı testi yapılmadığı için mevcut enfeksiyonların tam olarak ne olduğu bilinmiyor.
16 Ocak 2024

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon düşene kadar asgari ücretin yılda dört kez güncellenmesi gerektiğini ifade etti. İzmir'de düzenlenen yarım gün iş bırakma eylemi ve kitlesel yürüyüşte, vergide adalet ve insanca yaşanabilir bir ücret talepleri dile getirildi. Çerkezoğlu, Meclis'e sunulan beş maddelik adil vergi sistemi kanun teklifine destek çağrısında bulundu ve yüksek enflasyon koşullarında asgari ücretin rakamlarının yetersiz kaldığını belirtti.
15 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

İzmir'de Evka-3 yönünde sefer yapan bir metro treninin son vagonu, Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıkarak peron duvarına çarptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kazada yaralanan olmadığı ve teknik incelemenin başlatıldığı belirtildi. Trenin kaldırılma çalışmaları devam ederken, metro seferleri tek hattan ve 15 dakikada bir sürdürülmekte.
16 Kasım 2023
İşaretlediklerim