Ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi, MHP ve Ülkü Ocakları'na bağlı bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından 'iftira' ve 'kamu görevlisine hakaret' iddialarıyla tutuklanmıştı. İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Ekmekçi, SEGBİS aracılığıyla savunma yaparken, avukatları savunma hakkının ihlal edildiğini belirtti. Mahkeme, savcılığın tutukluluğun devamı talebine rağmen Ekmekçi'nin tahliyesine karar verdi.
22 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasına ilişkin yaptığı açıklamada, adaletin katillerin tutuklanmasıyla sağlanacağını belirtti. Özel, isim vermeden MHP genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'e dokunulmazlıklarını kaldırıp aklanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, davada esas azmettiricilerin gizlilik kararı olan dosyada yer aldığını ve bu dosyaya takipsizlik verilmesi yönünde baskılar olduğunu iddia etti. Özel, adaletin sağlanması için tüm suçluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2024

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada, sanık avukatlarının yeni bilirkişi raporu talebi mahkeme tarafından reddedildi. Ateş'in ailesi, davada adaletin sağlanmasını talep ederken, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Duruşmada, sanık avukatları bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni tanıkların dinlenmesini talep etti. Mahkeme, duruşmaya ara vererek esas hakkındaki savunmaların yapılmasına karar verdi.
30 Eylül 2024

Avukat Dilek Ekmekçi, 30 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Hakları Grubu, Ekmekçi'nin kaçma şüphesiyle tutuklandığını ve hakimin kararını savunmadan beş saniye sonra açıkladığını iddia etti.
1 Eylül 2024

MHP’li İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın suç duyurusunun ardından, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ayşe Ateş, duruşmada Yönter ve Yalçın’ın Sinan Ateş’i öldürmek için kiralık katil aradığını iddia etmişti. Bu iddialar üzerine Yönter ve Yalçın, Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.
6 Ağustos 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazeteci Alican Uludağ'ı Twitter'da tehdit etti. Uludağ, Yönter'in AYM'nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay üyesinin kızının nikah şahitliğini yaptığını Twitter'da paylaşmıştı. Yönter, Uludağ'a yönelik 'Türk düşmanı Alican. Nefesimiz ensende. Sen gazeteci değil tetikçi bir militansın' ifadelerini kullandı ve nikah şahitliği yaptığı için gurur duyduğunu belirtti.
11 Kasım 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez doğrudan eleştirerek 'ajan' olarak anıldığını iddia etti. Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin MHP'li üç milletvekilini savcılığa göndermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Bahçeli'yi ajan olarak nitelendirdiğini belirten mektuplara atıfta bulundu.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim