Zeynep Aktaş'ın yazısında, borsada son günlerde yükselişte olan ve düşüşte olan hisseler ele alınıyor. Akdeniz Yatırım Hol., Vakıflar Bankası, Şok Marketler Ticaret, Batısöke Çimento ve Anadolu Efes hisseleri son dört gündür yükselişte. Öte yandan, Girişim Elektrik Sanayi, Politeknik Metal, Cw Enerji, Alfa Solar Enerji ve Garanti Yat. Ort. hisseleri düşüşte. Ayrıca, konut piyasası fiyatlarındaki düşüş trendi ve çeşitli ekonomik gelişmeler de yazıda yer alıyor.
14 Haziran 2024

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), zorla yerinden edilenlerin sayısının 120 milyona ulaştığını açıkladı. Sudan, Gazze ve Myanmar'daki çatışmaların bu artışa neden olduğu belirtilirken, dünya genelinde yerinden edilme rakamlarının 12 yıldır üst üste arttığı vurgulandı. BMMYK, bu durumun yeni ve uzun süredir devam eden krizlerin çözülmesindeki başarısızlığı gösterdiğini ve uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
13 Haziran 2024

Tokyo'nun Kunitaçi bölgesinde bulunan 10 katlı bir apartman, Fuji Dağı manzarasını engellediği gerekçesiyle yıkılacak. Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine, manzara üzerindeki etkinin yeterince dikkate alınmadığı kabul edilerek yıkım kararı alındı. Müteahhit firma, kat sayısını düşürmek gibi tekliflerin reddedilmesi sonrasında yıkım kararını kabul etti ve yıkım maliyetlerini karşılayacağını belirtti.
11 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde ABD'yi 3-2 yenerek ABD etabını dörtte dört galibiyetle tamamladı. Milliler, sekiz maçta altı galibiyet alarak yenilmezlik serisini sürdürdü ve dünya sıralamasındaki liderliğini korudu. Takım, 11-16 Haziran'da Hong Kong'da oynayacağı üçüncü etap maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak. Üçüncü etap sonunda ilk sekizde yer alması halinde finallere yükselecek.
3 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt, takımın Milletler Ligi maçları için Amerika'ya ekonomi sınıfında seyahat etmesine tepki gösterdi. Karakurt, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, diğer takımlar için özel uçak tahsis edilirken kendilerinin ekonomi sınıfında yolculuk yapmasına dikkat çekti. Takım, Amerika'da oynanacak ikinci hafta maçları için yola çıkmıştı. Eda Erdem de Karakurt'un ardından benzer bir paylaşımda bulundu.
26 Mayıs 2024

Nedret Ersanel, İran Devlet Başkanı ve Dışişleri Bakanı'nın hayatını kaybettiği kazanın arka planını jeopolitik bir bağlamda ele alıyor. Ersanel, Devlet Bahçeli'nin TBMM Grup konuşmasında dile getirdiği konulara atıfta bulunarak, küresel hegemonya mücadelelerinin insanlığın geleceğini riske attığını vurguluyor. Ayrıca, Rusya ve Çin'in stratejik işbirliğini derinleştirme çabalarına ve ABD'nin Pasifik'teki askeri hamlelerine dikkat çekiyor. Ersanel, dünya düzeninin değişmekte olduğunu ve bu değişimin sancılı olabileceğini belirtiyor.
22 Mayıs 2024

Milli atlet Serkan Yıldırım, Japonya'nın Kobe kentinde düzenlenen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 100 metre T12 kategorisinde 10.53 saniyelik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Yıldırım'ın başarısını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından Yıldırım'ı tebrik etti.
18 Mayıs 2024

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba, son dönemdeki finansal kayıplar nedeniyle 4 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu sayı, şirketin Japonya'daki çalışanlarının yüzde 6'sına denk geliyor ve işten çıkarmalar kasım ayına kadar sürecek. CEO Şimada Taro, bu kararın Toshiba'nın uzun vadeli hayatta kalması için gerekli olduğunu belirtti. Şirket, öz kaynaklarını altyapı, enerji ve dijitalleşme gibi büyüme alanlarına yoğunlaştırmayı ve yan kuruluşları entegre ederek gereksiz operasyonları azaltmayı planlıyor.
17 Mayıs 2024
İşaretlediklerim