Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının Kadıköy istasyonunda teknik bir arıza meydana geldi. Bu nedenle seferler Ayrılık Çeşmesi-Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonları arasında yapılmaya başlandı. Arıza giderilene kadar Kadıköy-Ayrılık Çeşmesi istasyonları arasında İETT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.
25 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bağdat Caddesi'ni yenileme projesine başlıyor. Projenin ilk etabı, caddenin 32 bin metrekarelik alanında gerçekleştirilecek ve oturma-dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yolları yenilenecek. İBB, kaldırımların genişletilmesi, kot farklılıklarının giderilmesi, yaya geçişlerinin kolaylaştırılması, kültürel değerlerin korunması ve yeni sanat odaklarının kazandırılması gibi altı öncelikli hedef belirledi. Proje, modern kent mobilyaları ve yeni yeşil alanlar ile Bağdat Caddesi'ni modern İstanbul'un yüzü yapmayı amaçlıyor.
25 Mayıs 2024

Nejla Demirci'nin KHK ile ihraç edilen doktor ve öğretmenlerin hikayesini anlattığı 'Kanun Hükmü' belgeseli, çeşitli festivallerde ve gösterimlerde sansüre uğradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Beyoğlu Sineması'nda belgesel için tahsis ettiği salonu geri çekti. Belgesel, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de sansürlenmiş ve festival iptal edilmişti. İşçi Filmleri Festivali'nde de gösterimi yasaklanan belgesel, henüz seyirciyle buluşamadı.
18 Mayıs 2024

Son yıllarda inşaat sektöründe işçi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Şantiye şefleri 50 bin TL maaş alırken, vinç operatörleri 200 bin TL maaş alıyor. Kadıköy’ün ünlü mimarı ve AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, meslek okullarının sayısının azalması ve teşviklerin yetersizliği nedeniyle bu durumun yaşandığını belirtti. Bazı belediyeler kaynak ustası sıkıntısını gidermek için kurslar açıyor.
14 Mayıs 2024

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, 15 Mayıs'tan sonra İstanbul'da ekmeğin kilosunun 60 lira olacağını, böylece 250 gram ekmeğin fiyatının bazı bölgelerde 12,5 lira, alım gücü yüksek bölgelerde ise 15 lira olacağını açıkladı. Fırıncılar, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle bu zamma hazırlanıyor. Ayrıca, Kolivar Ticaret Bakanlığı'nın ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde onay zorunluluğu getiren karara tepki göstererek, bu kararın hukuka aykırı olduğunu belirtip Danıştay'a başvurduklarını ifade etti.
4 Mayıs 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Moliere ödüllü Fransız yazar Denise Bonal tarafından yazılan ve Damla Kellecioğlu'nun Fransızcadan çevirdiği, Zeynep Özden'in yönettiği 'Kayıp Adımlar', ALAN Kadıköy'ün ilk yapımı olarak sahneleniyor. Oyun, hayali bir tren garında geçen ve çok dilli anonslar ile yolcuların birbirinden farklı hikayelerini konu alıyor. Seyirciler, oyunun başlangıcında fuayeden başlayarak, yönlendirmelerle oyun alanına geçiş yapıyor ve sonunda karşılıklı oturarak sahneyi izliyorlar. Oyun, vedalar, elvedalar, acı dolu öyküler gibi temaları işliyor.
21 Nisan 2024

Çakır kardeşler, 20 Aralık 2021'de Kadıköy Kalamış'ta bir çatışmada adını duyurdu. Bu çatışmada, bir yat ve inşaat şirketi tahsilatı için gelen Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan öldürüldü. Çakır kardeşlere nefsi müdafaadan dolayı hapis cezası verildi. Fuat Çakır, tahliye olduktan sonra yeraltı dünyasında şöhretini artırdı. 29 Ocak 2024'te, İlker Çakıroğlu Fuat Çakır tarafından bir meyhaneye çağrıldı ve sonrasında ölü bulundu. Olay, yeraltı dünyası ile siyasetin iç içe geçtiğini gösteriyor.
18 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos ile evinde oynayacağı maç nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, bazı metro hatlarının sefer saatlerini gece 01.00'e kadar uzattı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M4, M5, M6, M7 ve M8 bulunmaktadır. Bu düzenleme, maça gidecek taraftarların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır.
16 Nisan 2024

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini büyük bir farkla kazanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu İstanbul'u elinde tuttu. Ayrıca, AKP'nin elinde bulunan Üsküdar dahil olmak üzere en az 10 ilçeyi daha kazandı. Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde ise sonuçlar henüz netleşmedi ve seçimler başa baş devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinde AKP 24, CHP ise 14 ilçe kazanmıştı.
1 Nisan 2024

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) İstanbul'un Kadıköy ilçesi için aday gösterdiği Fatih Mehmet Maçoğlu, CHP'nin adayı Mesut Kösedağ karşısında beklediği başarıyı elde edemedi. Daha önce Ovacık ve Tunceli'de seçim kazanan Maçoğlu, CHP'nin güçlü olduğu Kadıköy'de aynı başarıyı gösteremedi. Henüz tamamlanmamış sonuçlara göre, CHP'nin adayı açık ara önde gidiyor. Açılan sandıklara göre CHP yüzde 69,38, AKP yüzde 13,50 ve TKP yüzde 7,73 oy almış durumda.
31 Mart 2024

Eczacı ve HPV aşısı aktivisti Cem Kılınç, Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kılınç, üç yıl boyunca HPV aşısının ücretsiz yapılması için Türkiye genelinde kampanya yürüttü ve bu konuda kamuoyu ile Sağlık Bakanlığı'nın dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca, 16 yıldır TKP üyesi olan Kılınç, üniversite yıllarında politikaya ilgi duymaya başladı ve çeşitli sosyal hareketlerde aktif rol aldı. Deprem bölgesinde de aktif yardım çalışmalarında bulunan Kılınç, Bakırköy'ün deprem riski ve kentsel dönüşüm projeleri konusunda endişelerini dile getirdi.
19 Mart 2024

14 Mart Tıp Haftası kapsamında, İstanbul Tabip Odası'nın organizasyonuyla farklı illerden gelen hekimler, İstanbul'da bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek ve İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını kınamak amacıyla çeşitli sloganlar atıldı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara ve hekimlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. İstanbul Tabip Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de hekimlerin acil taleplerini içeren bir liste sundu.
16 Mart 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, Avrupa Yakası'nda yüzde 80, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90'a varan trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM otoyolu üzerindeki bazı noktalarda araçlar güçlükle ilerledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki geçişlerde de yoğunluk gözlemlendi.
5 Mart 2024

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'ya karşı oynadığı maçta, ön libero pozisyonunda iki oyuncuyla sahaya çıkmasını eleştirdi. Meleke, Fenerbahçe'nin bu stratejisinin ve İsmail Krunic'in sürekli ilk 11'de yer almasının takımın performansını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, Lincoln'ün takımdan ayrılmasını ve Szymanski ile Zajc'ın yedek kalmasını da eleştiren Meleke, Fenerbahçe'nin bu taktiklerle başarılı olamayacağını vurguladı.
25 Şubat 2024

CHP'de bazı önemli isimlerin İstanbul'un kaybedilmesini istediği ve parti içindeki memnuniyetsizliklerin arttığı iddia ediliyor. Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmediği için partisinden istifa etti ve bu durumu sert bir dille eleştirdi. Parti içindeki güç dengesiyle ilgili yaşanan mutsuzluklar, kırgınlıklar ve suçlamalar seçim sürecinde daha çok konuşulmaya başlandı. Tekin, CHP Genel Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'na ulaşamadığını belirterek yaşadığı hayal kırıklığını ifade etti.
16 Şubat 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, trafik yoğunluğunu yüzde 81'e kadar artırdı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok noktasında trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Basın Ekspres Caddesi'nde yaşanan trafik kazası ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, metrobüs duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.
12 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlemlendi. Özellikle Silivri ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sokakları ve araçları beyaza bürüdü. Meteoroloji, yağışların kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte salı sabahına kadar devam edeceğini tahmin ediyor.
28 Ocak 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90 seviyelerine çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre Avrupa Yakası'nda yüzde 83, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90 trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu, Basın Ekspres Caddesi, TEM Otoyolu ve Şile Otoyolu gibi ana arterlerde trafik ağır ilerledi. İş çıkışı saatlerinde toplu taşıma duraklarında da yoğunluk oluştu.
24 Ocak 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan açıklamada, belirli vapur seferlerinin geçici olarak durdurulduğu duyuruldu. İptal edilen seferler arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Büyükada-Sedef Adası, Maltepe-Adalar ve Beşiktaş-Adalar hatları bulunmaktadır. Seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgi verilmedi ve durumun ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı belirtildi.
19 Ocak 2024
İşaretlediklerim