İstanbul Kadıköy'de, 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından verilen yayın durdurma ve para cezası sonrasında, emek ve meslek örgütleri sansüre karşı bir araya gelerek eylem yaptı. Eylemde, sansür uygulamalarının normalleştirilmesinin tehlikeli olduğu ve bir korku iklimi yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Sanatçıların ifade özgürlüğünün anayasal koruma altında olduğu vurgulanarak, sansür ve engellemeler nedeniyle 'nefes alamadıkları' ifade edildi ve meslektaşlarına mücadele çağrısında bulunuldu.
17 Ocak 2024

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi tarafından Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Daha önce 2014'te Ovacık ve 2019'da Tunceli belediye başkanlıklarını kazanan Maçoğlu, komünist esaslara dayalı halkçı belediyecilik anlayışını sürdürmeyi hedefliyor. Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından yapılan resmi açıklamada, Maçoğlu'nun adaylığı ve yerel ittifak modelinin başarısı vurgulandı.
16 Ocak 2024

Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Konyaspor'u konuk etti. Fenerbahçe, maçı 7-1 gibi farklı bir skorla kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Bu sonuç, takımın lig sıralamasındaki konumunu etkileyebilecek ve moral kazandıracak bir gelişme olarak görülüyor.
10 Ocak 2024

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemleniyor. D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi ana arterlerde araçlar yavaş ilerliyor. Samandıra Yakacık Caddesi'nde bir otobüs arızası nedeniyle trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu %62, Anadolu Yakası'nda %76 ve kent genelinde %67 olarak ölçüldü.
8 Ocak 2024

İstanbul'da yılın ilk mesai gününde, özellikle Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Sefaköy-Florya yönünde devam eden bakım onarım çalışmaları ve Unkapanı Köprüsü çıkışında meydana gelen trafik kazası ulaşımı olumsuz etkiliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de yoğunluk gözlemlenirken, metrobüs ve tramvay duraklarında yolcu yoğunluğu dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu yüzde 63 seviyelerine ulaşmış durumda.
2 Ocak 2024

İstanbul'da yılbaşı kutlamaları nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerindeki bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Kapatılacak yolların listesi ve sürücülerin kullanabileceği alternatif güzergahlar belirtilmiş, ayrıca Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin 1 Ocak'ta ücretsiz olacağı bilgisi verilmiştir.
30 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri ve milliyetçi sloganlar içeren pankartlara yönelik Suudi yönetiminin itirazı sonucu iptal edildi. Takımların Türkiye'ye dönüşü için taraftarlar tarafından karşılama hazırlıkları yapılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gece boyunca bazı metro hatlarının çalışacağını duyurdu. Ayrıca Kadıköy'den her iki havalimanına otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.
29 Aralık 2023

Metro İstanbul, 31 Aralık gecesi bazı metro, tramvay ve füniküler hatlarının gece boyunca hizmet vereceğini açıkladı. Ayrıca, 1 Ocak günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri için seferlerin ücretsiz olacağı belirtildi. Yılbaşı gecesi için planlanan sefer saatleri ve hatlar sosyal medya üzerinden duyuruldu.
28 Aralık 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki vapur seferleri geçici olarak durduruldu. Yapılan açıklamada seferlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bilgi verilmedi ve yolcuların ikinci bir duyuruya kadar beklemeleri gerektiği ifade edildi.
22 Aralık 2023

24 Aralık'ta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Galatasaray taraftarları için 2 bin 79 kişilik bilet kontenjanı ayrıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, deplasman takımı taraftarları maç günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na toplu halde giriş yapabilecekler. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu karar, derbi öncesinde alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde duyuruldu.
21 Aralık 2023

İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan rapora göre, İstanbul'daki hastanelerin yüzde 70'i özel sektör tarafından işletiliyor. Türkiye genelinde bu oran yüzde 36,76 iken, İstanbul'da 10 hastaneden 7'si özel. Raporda, son 10 yılda Türkiye'deki hastane yatağı sayısının yüzde 35 arttığı, en fazla artışın özel sektörde olduğu belirtiliyor. Ayrıca, İstanbul'da sağlık hizmetlerine erişimde bazı zorluklar ve hekim sayısının OECD ortalamasının altında olduğu vurgulanıyor. Şişli ve Kadıköy ilçeleri en fazla özel sağlık kurumuna ve muayenehaneye sahip.
15 Aralık 2023

İstanbul'da artan yağmurun etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 89 seviyesine çıktı. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok ana arterde ve köprülerde trafik durma noktasına geldi. Toplu taşımada da yoğunluk yaşanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası kent genelindeki durumu yansıttı.
7 Aralık 2023

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Can Gürzap'ın vefatı, tiyatro ve sanat dünyasında büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor. Gürzap, sahne performansları, televizyon dizilerindeki rolleri ve öğretmenliğiyle tanınan, tiyatro kökenli bir sanatçıydı. Tiyatro sanatına olan katkıları ve insanlık duruşuyla hatırlanacak olan Gürzap, Türk tiyatro tarihi içinde özgün bir yere sahipti. Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan usta sanatçının ardından sanat dünyası yas tutuyor ve onun boşluğunun doldurulamayacağı vurgulanıyor.
3 Aralık 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

Yazar Murat Sevinç, toplumsal bunalım dönemlerinde faşizmin yükselişini ve otoriterleşmeyi eleştirel bir dille tartışıyor. Faşizmin karşıtlıklar üzerine kurulu olduğunu ve insanlık dışı yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar'ın konserine ve CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in konserdeki davranışına değinerek, bu olayın ardından gelen tepkilerin faşist anlayışın bir yansıması olduğunu savunuyor. Özel'in jestinin, toplumda bir ferahlık hissi yarattığını ve tepki gösterenlerin ilkel bir tavır sergilediğini ifade ediyor.
27 Kasım 2023

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında 14'üncü 'İtalyan Sinemasıyla Buluşma' etkinliğini düzenliyor. Etkinlik kapsamında, uluslararası festivallerde gösterilen sekiz İtalyan filminin Türkiye prömiyeri yapılacak. Filmler, İtalyan Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy'de, orijinal dilinde ve Türkçe ile İngilizce altyazılı olarak izlenebilecek. Etkinlik, Matteo Garrone'nin 'Kaptan Benim' filmiyle başlayıp, Paola Cortellesi'nin 'Hâlâ Umut Var' filmiyle sona erecek.
22 Kasım 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Yusuf Ziya Öztürk, 2,5 yıl içinde beş farklı idari pozisyona atandı. İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Koyuncu'ya ve iktidara yakın kişilerin hızla yükseldiği gözlemlendi. Öztürk, İTÜ'deki kariyerine genel sekreterlik kadrosunda memur olarak başladı ve kısa süre içinde rektör danışmanlığı, Kültür Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü gibi görevlere atandı. Bu atamaların bazılarında gerekli şartlar sağlanmadan yapıldığı belirtildi.
20 Kasım 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün arızalanması sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurduna verilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki İBB yurdunun açılışında Zeren Ertaş'ın isminin öğrenci yurduna verileceğini açıkladı.
30 Ekim 2023

5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023
İşaretlediklerim