Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, sınavsız olarak yaptığı 199 KYK yurt müdürü ataması, Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası'nın açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkeme, atamaların kanuni dayanağının olmadığını belirterek, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının zorunlu olduğuna hükmetti. Sendika başkanı, yapılan atamaların liyakatsiz olduğunu ve başka usulsüz atamaların da olduğunu ifade etti.
7 Kasım 2023

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında zam yapılmasını kararlaştırdı. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6, ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Enflasyon farkının altı aylık dönemler halinde verilmesi kararlaştırıldı. Refah payı talebi kabul edilmedi. Kurulda altı üye hükümetin teklifini kabul ederken, beş üye ret oyu verdi.
31 Ağustos 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar idari izinli sayılacak. Bu çalışanlar görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek ve mali, sosyal haklar ile diğer özlük hakları korunacak. Valiler, afetten etkilenme durumlarına göre gerekli tedbirleri alacak ve hizmetlerin aksamaması için esnek çalışma usullerini belirleyecek.
15 Şubat 2023

Kamu Konfederasyonları Platformu, yedi memur sendikası konfederasyonunun birleşimiyle, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zammı yetersiz bularak 12 Ocak'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam oranını yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkardığını açıklamasına rağmen, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, hükümete uyarı niteliğinde bir eylem yapacaklarını ve yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş düzenlemesi talep ettiklerini belirtti. Eyleme katılacak konfederasyonlar arasında Anadolu Konfederasyonu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve diğerleri bulunuyor.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim