CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. MHP genel başkan yardımcılarının şikayeti üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 3 Aralık 2024'te yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya tepki göstererek, suçlamaların MHP'nin kendi kusurlarını örtme çabası olduğunu belirtti.
29 Ağustos 2024

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle kınama cezası verdi. Özcan, 11 Temmuz'da sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle disipline sevk edilmişti. Kurul, Özcan'ın savunmasını değerlendirerek oybirliğiyle kınama cezası verilmesine karar verdi.
28 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in CHP'nin cumhurbaşkanlığı için karar verdiği iddialarına tepki gösterdi. Yavaş, Sevinç'in partiyi karıştırmak için elinden geleni yaptığını belirtti ve bu tür iddiaların partiye zarar verdiğini söyledi. Ayrıca, CHP tüzük kurultayına katılacağını ancak herhangi bir öneri getirmeyeceğini ifade etti.
28 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda yaşanan saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişteki olayları hatırlatarak, 'Verin 400 vekili bu iş sulh içinde çözülsün' cümlesine atıfta bulundu. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine çıkan kavgada, Şık ve AKP'li Alpay Özalan arasında fiziksel bir çatışma yaşandı.
16 Ağustos 2024

Serap Çil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fatih Altaylı'ya yönelik eleştirilerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Çil, Kılıçdaroğlu'nun desteklerinin zamanında yapılmasının önemine vurgu yaparak, Altaylı'nın kendisine golf sopasıyla saldırttığını belirtti. Ayrıca, kadına karşı şiddetin siyasi kavgalar için kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Çil, şiddet gören kadınların yanında olmanın önemine dikkat çekti.
15 Ağustos 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sert sözlerine yanıt vererek, Kılıçdaroğlu'na dava açacağını duyurdu. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun AKP'ye hizmet ettiğini iddia etti ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin yargıda hesabını vereceğini belirtti. Kılıçdaroğlu ise Altaylı'yı sert bir dille eleştirerek, onu paranın kölesi ve onurlu gazeteci düşmanı olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere sosyal medya platformu X üzerinden sert bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Altaylı'yı 'müesses nizamın adamı' ve 'sermayenin tetikçisi' olmakla suçladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu daha önce de gazeteci Uğur Dündar'ı toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, Altaylı'ya yönelik eleştirilerinde, onun geçmişteki davranışlarını ve söylemlerini de hedef aldı.
14 Ağustos 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in kendisine dava açma ihtimaliyle ilgili bir soruya, Türkiye'nin ciddi sorunları varken bu tür konuların önemsiz olduğunu belirterek 'Açsın, ne olacak yani?' şeklinde yanıt verdi. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki çalışma ofisinde gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü.
14 Ağustos 2024

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a dava açacağını açıkladı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'ihanet' ve 'ahlaksızlık' suçlamalarına, Özdağ'ın ise bir anket şirketi sahibinin iddialarına karşı dava açacağını belirtti. Akşener, dava dilekçesinde içinde tuttuğu her şeyi yazacağını ve bu sözleri kaldıramayacağını ifade etti.
13 Ağustos 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğrafı görünce şaşırmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşadıkları topraklarda ihanetin de görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde montaj videoları ciddiye almaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'la normalleşme görüşmeleri hakkındaki açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların otoriter yapının mimarıyla tokalaşmak yerine demokrasi için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin sosyal medya platformlarını kapatmasını ve ekonomik sorunları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların ekonomik zorluklar yaşadığını, gençlerin yurtdışına gitmek istediğini ve ek vergilerin halkı zorladığını belirtti. Ayrıca, mülteci sayısının bilinmediğini ve uyuşturucu baronlarının gençleri zehirlediğini vurguladı.
6 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için başsağlığı mesajı paylaştı. Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldü. Hamas, suikastı doğrularken, saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. Kılıçdaroğlu, mesajında Filistin halkının özgürlüğü için mücadele eden Haniye'nin emperyalist güçlerce katledildiğini belirtti.
31 Temmuz 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tartışan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, disipline sevk edildi. Olayın ayrıntıları henüz açıklanmadı. Bu gelişme, CHP içindeki iç çekişmeleri ve parti disiplin mekanizmalarını gündeme getirdi.
17 Temmuz 2024

Örsan Öymen, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 38. Olağan Kurultay'da parti içi demokrasi doğrultusunda tüzük değişikliği sözü verdiğini ancak bazı yöneticilerin ve sahte değişimcilerin bu süreci engellediğini belirtti. Öymen, CHP'nin 2024 belediye seçimlerindeki başarısının sürdürülebilir olması için parti içi demokrasinin tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Tüzük Kurultayı'nda yüzeysel değişikliklerle yetinilmesinin ve verilen sözlerin tutulmamasının, CHP'nin bir sonraki seçimleri kaybetmesine yol açacağını ifade etti.
15 Temmuz 2024

Çiğdem Toker, TÜİK'in veri yönetimi ve iletişim stratejisini eleştiriyor. TÜİK, artan eleştiriler üzerine sınırlı bir basın toplantısı düzenledi ve toplantının 'off the record' tutulmasını istedi. Toker, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın üslubunun pek iç açıcı olmadığını belirtiyor ve TÜİK'in kamuoyu tepkisinin odağında olduğu bir dönemi hatırlamadığını ifade ediyor.
12 Temmuz 2024

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerle başlayan tartışma, Kılıçdaroğlu'nun Özcan'a 'serseri mayın' benzetmesi yaparak aklını başına almasını istemesiyle alevlendi. Kılıçdaroğlu, Özcan'ın parti ahlakına ve kültürüne uymayan davranışlar sergilediğini belirtti ve cenazesine katılmasını istemediğini ifade etti.
11 Temmuz 2024

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) genel başkanlığına film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçildi. Parti, 28 Haziran'da kurulmuş olup, geçmişte SHP, DSP ve CHP'de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğu yüksek istişare kurulunun ortak noktada buluşmasıyla faaliyete geçti. SHP, 60 ilde teşkilatlanıp eylülde kongre yapmayı planlıyor. Parti, hiçbir siyasi partiyi bölmek veya desteklemek gibi bir amaçlarının olmadığını, yeni bir yol açmak istediklerini belirtti.
11 Temmuz 2024

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'yi (SHP) yeniden kurdurttuğu iddialarını yalanladı. SHP'nin kuruluş işlemleri 28 Haziran 2024'te tamamlanmış ve parti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'faaliyette olan siyasi partiler' listesine eklenmiştir. Kılıçdaroğlu, bu iddiaların hayal ürünü olduğunu belirterek, başka bir parti arayışında olmadığını vurguladı.
10 Temmuz 2024
İşaretlediklerim