Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve birçok ilde rekor sıcaklıklar kaydedildi. Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde 45,5 derece ile en yüksek sıcaklık ölçüldü. Diğer illerde de benzer şekilde yüksek sıcaklıklar kaydedildi ve vatandaşlara aşırı sıcaklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda uyarılar yapıldı. Önümüzdeki hafta 'Cezayir sıcakları' olarak adlandırılan daha sıcak hava dalgasının gelmesi bekleniyor.
14 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu boyunca Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile bazı illerde yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Pazar günü ise kıyı kesimler dışında yurt genelinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.
25 Mayıs 2024

Papa Francis, 15 yaşında lösemiden ölen ve 'Tanrı’nın influencer’ı' olarak bilinen Carlo Acutis için azizlik yolunu açtı. Acutis, Katolik inancını yaymak için teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çekmişti. İlk mucize olarak 2013'te Brezilya'da doğuştan ağır pankreas hastası bir çocuğun iyileşmesi kabul edilmişti. İkinci mucizenin de kabul edilmesiyle Acutis resmen azizliğe yükseltilebilir.
24 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını açıkladı. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de hafif toz taşınımı beklenirken, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar görülecek. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bu bölgelerde hava kalitesinde azalma ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim