Gazeteci Bahadır Özgür, Mudanya Kitap Fuarı'nda yaptığı konuşma nedeniyle iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Özgür, konuşmasında mafya-siyaset-devlet ilişkilerini ve bu süreçte açılan davaların neden sonuçlandırılamadığını anlatmıştı. Bu konuşma nedeniyle 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve yargı organlarını aşağılamak' suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldı. Adalet Bakanlığı'nın izniyle hazırlanan soruşturma sonucunda Bahadır Özgür hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi ve kabul edildi.
22 Mayıs 2024

Japon deprem uzmanı Yoşinori Moriwaki, İzmir'de 6,5 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini ve hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. İzmir Kitap Fuarı'nda düzenlenen 'Depreme hazır mıyız Türkiye?' etkinliğinde konuşan Moriwaki, depremlerde alınacak önlemlerle oluşacak hasarların yüzde 70 azaltılabileceğini ifade etti. Moriwaki, İzmir'in kendi fay hattının henüz kırılmadığını, bu nedenle bir deprem beklediklerini ve bu depremin büyüklüğünün 6,5 olabileceğini söyledi.
5 Kasım 2023

Ayrıntı Yayınları, İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'na katılmama kararı aldığını duyurdu. Yayınevi, fuarın 'yayıncı ve okuyucuları gözetmekten uzaklaştığını' belirtti. Ayrıntı Yayınları, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla bu yıl fuarda yer almayacaklarını bildirdi. Yayınevi, Tüyap'ın Taksim'den Beylikdüzü'ne evrilen sürecin yayıncıyı ve okuru gözeten bir anlayıştan uzaklaştığını ve sadece fuarı düzenleyenlerin kazancına odaklanmış bir yapı haline geldiğini ifade etti.
25 Ekim 2023

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belirlendi. Roman dalında 'Ölümden Uzak Bir Yer' adlı kitabıyla Kerem Eksen, şiir dalında ise 'Yavaş Yavaş Bilemiyorum' kitabıyla Süreyya Berfe ödüle değer bulundu. İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü 'Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler' kitabıyla Devrim Koçak’a, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü'ne 'Şiir Mayasıdır Uzakların' kitabıyla Zeynep Tiryaki değer görüldü. Ödül töreni 2 Kasım’da TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek.
23 Ekim 2023

Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuşan Sloven düşünür Slavoj Zizek, Gazze'deki savaştan bahsetti ve Filistinlilere anlayışla yaklaşılması çağrısında bulundu. Zizek'in konuşması sırasında çok sayıda konuk salonu terk etti. Fuar yönetimi, Filistinli yazar Adania Şibli'ye verilecek ödül törenini 'İsrail'deki savaş' gerekçesiyle iptal etmişti. Zizek, bu kararı 'skandal' olarak nitelendirdi ve Almanya'nın konuya ilişkin 'analiz yasağı' getirdiğini söyledi.
18 Ekim 2023

TBMM eski başkanı ve eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Hamas'ın İsrail ile savaşmasını eleştirdi. Arınç, Hamas'ın İsrail'e karşı gücünün olmadığını, gıda ve teknik ihtiyaçlarını dışarıdan karşıladığını belirtti. Ayrıca, Hamas'ın İsrail'e saldırmasının İsrail'e haklılık payı kazandırdığını ve Türkiye'yi zor durumda bıraktığını ifade etti. Arınç, Hamas'ın İsrail ile savaşmasının yanlış olduğunu ve barış içinde olmaları gerektiğini vurguladı.
9 Ekim 2023

Şair Ataol Behramoğlu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşmayı planlarken, Kırmızı Bülten Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yüzer'in etkinliği hedef göstermesi sonucu buluşmanın engellendiğini duyurdu. Yüzer, Behramoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri nedeniyle Bitlis'e gelmesini kabul etmeyeceklerini ifade etmişti. Behramoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda engellendiğini belirtti ve Yüzer'e ironik bir yanıt verdi.
4 Haziran 2023

15'inci Çukurova Kitap Fuarı, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 14-22 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuarda 300'e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yer alacak. Ziyaretçiler, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi bir dizi etkinliğe katılabilirken, yazarlar da imza günlerinde okurlarla buluşacak. Fuarın girişi ücretsiz olup, etkinlik programı ve imza günleri fuarın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim