14 Mayıs'ta Myanmar'ın Arakan eyaleti ve Bangladeş'in Cox’s Bazar kentini vuran Mocha Kasırgası'nda en az 400 kişi öldü. Arakan Rohingya Ulusal Örgütü, bölgede büyük yıkıma ve 10 binden fazla evin zarar görmesine dikkat çekti. Myanmar ordusunun kasırgaya yeterli önlem almadığı ve afet müdahalesinde yetersiz kaldığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Bangladeş ve Myanmar'da yüz binlerce kişi tahliye edildi.
17 Mayıs 2023

Finlandiya'da yapılan genel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20,8 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Gerçek Finler Partisi yüzde 20 ile ikinci, mevcut Başbakan Sanna Marin'in Sosyal Demokrat Partisi ise yüzde 19,9 ile üçüncü oldu. Seçim sonuçlarına göre yeni bir koalisyon hükümetinin kurulması bekleniyor ve kesin sonuçlar 5 Nisan'da ilan edilecek.
3 Nisan 2023

Almanya, Ukrayna'ya daha önce göndermeyi taahhüt ettiği 'Leopard 2' muharebe tanklarının ulaştığını duyurdu. Alman federal meclisi Bundestag'ın bütçe komitesi, savunma ve dışişleri bakanlıklarının talebi üzerine Ukrayna'ya 12 milyar avro değerinde ek askeri destek sağlanmasını onayladı. Bu destek, 2023 için 3,2 milyar avro ve 2024 ile 2032 yılları arasında kullanılmak üzere 8,8 milyar avro kredi şeklinde olacak. Alman hükümeti, işgalin başından bu yana Ukrayna'ya 14,2 milyar avrodan fazla yardım sağladığını belirtti.
29 Mart 2023

ABD Orta Ölçekli Banka Koalisyonu (MBCA), Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) sigortasının gelecek iki yıl boyunca tüm mevduatları kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi. MBCA, bu talebin bankacılık sektörünü istikrara kavuşturacağını ve banka iflası olasılığını azaltacağını savundu. Ayrıca, büyük bankalar dışındaki bankalara olan güvenin azaldığına ve sektöre olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Geçen haftalarda Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflasları ve Credit Suisse ile First Republic Bank'ın yaşadığı zorluklar bankacılık sektöründe kriz endişelerini artırmıştı.
19 Mart 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği mücadelesinde öncü rol oynayan 19 kadına verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve şarkıcı Gülşen'in de aralarında bulunduğu ödül sahipleri, direniş ve umut temalarıyla öne çıktı. Kadın Koalisyonu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.
27 Ocak 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim