Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-45' operasyonlarında, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık ve bilişim sistemine girme suçlarına karışan 38 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yatırım yoluyla yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca, uluslararası kuruluşların desteğiyle çocuklara ait cinsel içerikli materyalleri depolayan veya paylaşan yedi şüpheli de yakalandı.
14 Haziran 2024

İstanbul Ümraniye'deki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli şahıs, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'a saldırdı. Olay, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayıldıktan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Durmaz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
13 Haziran 2024

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 'FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan yargılandığı davanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesi istendi. Savcı, Samast ve diğer sanıklar hakkında zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti, cezalandırılması talep edilen sanıklar ve avukatlarına savunma yapmak üzere süre verdi ve duruşmayı 16 Ekim'e erteledi.
12 Haziran 2024

26’ncı Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın en başarılı oyunu ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları'nda sergilenen 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' kazandı. Zuhal Olcay, 'Kel Diva' oyunundaki performansıyla yılın en başarılı kadın oyuncusu seçilirken, Onur Berk Arslanoğlu 'Çirkin' oyunuyla yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı. Oğuz Utku Güneş ise '39 Buçuk Basamak' oyunuyla yılın en başarılı yönetmeni ödülüne layık görüldü.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim