Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Atilla Karaoğlan yönetecek. Diğer maçlarda görev alacak hakemler de açıklandı. Derbi 21 Eylül Cumartesi günü oynanacak. Ayrıca, derbi için bilet satışları başladı ve fiyatlar belirlendi.
18 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin verilerine göre, Eylül 2023-Ağustos 2024 döneminde en az 66 çocuk işçi hayatını kaybetti. Ölümler en çok tarım-orman sektöründe gerçekleşirken, inşaat-yol, metal, konaklama ve taşımacılık sektörleri de yüksek ölüm oranlarına sahip. Ölen çocuk işçilerin 44'ü 15-17 yaş aralığında, 22'si ise 0-14 yaş aralığında. İstanbul, en çok çocuk işçi ölümünün yaşandığı şehir oldu.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Rize, Artvin, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
5 Eylül 2024

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin verilerine göre, 2024 yılının ağustos ayında 179 işçi hayatını kaybetti. En fazla ölüm inşaat sektöründe gerçekleşirken, ölen işçilerin 170'i erkek, dokuzu kadın, yedisi çocuk ve dokuzu mülteciydi. Ölümlerin yüzde 23'ü yüksekten düşmeye bağlı olarak gerçekleşti. 2024'ün ilk sekiz ayında toplam 1201 işçi hayatını kaybetti.
4 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Ankara dahil 25 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış beklenen iller arasında Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Sivas, Niğde, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Antalya, Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Trabzon ve Artvin bulunuyor.
4 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Konya’nın Meram ilçesinde, Kovanağzı Mahallesi’nde altı katlı bir apartmanın inşaatında çalışan 43 yaşındaki Mustafa Bitmiş, dengesini kaybederek 5’inci kattan düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bitmiş’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
30 Ağustos 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 'Yap-Kirala-Devret' modeliyle yapılan 18 şehir hastanesine 2024 bütçesinden 83 milyar 694 milyon lira aktarılacağını açıkladı. Şahbaz, devletin cebinden bir kuruş harcanmayacağı söylenen şehir hastaneleri için kamu kaynaklarından yüz milyonlarca liralık tıbbi cihaz alındığını belirtti. Ayrıca, şehir hastanelerinin kamu sağlık harcamaları içerisinde büyük bir mali yük oluşturduğunu ve sözleşmelerin ticari sır gerekçesiyle kamuoyundan gizlendiğini vurguladı.
28 Ağustos 2024

Bolu'da yer alan Yedigöller Milli Parkı'nda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iki göl temizlendi. Deringöl ve Nazlıgöl'de yapılan temizlik çalışmaları, istilacı bitkiler ve orman atıklarının su yüzeyinden toplanmasını içeriyordu. Bu çalışmalar, su ekosistemini koruma ve peyzaj iyileştirme amacıyla gerçekleştirildi ve beş gölde daha benzer temizlik çalışmaları yapılması planlanıyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında 17 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Aksaray, Niğde, Karaman, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara, Konya, Isparta, Antalya, Adana, Hatay, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Artvin bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
23 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ve genel sekreter Burak Kızılhan’ı, Göztepe ile oynanan maçta talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Aynı maçta Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan da talimatlara aykırı hareketi ve saldırı nedeniyle disipline gönderildi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle Göztepe, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Başakşehir, Kayserispor, Sivasspor ve Konyaspor da PFDK'ya sevk edildi.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim