En yaygın kripto para birimi Bitcoin, Fed'in faiz kararının ardından 35 bin doların üstüne çıktı. Ekim ayında 28 bin doların altında olan Bitcoin, Kasım ayında da benzer seviyelerde seyretmişti. Ancak Fed'in faiz kararının ardından Bitcoin değer kazanmaya başladı ve 35 bin 700 dolar seviyesine ulaştı. Şu anda 35 bin 250 dolar seviyesinde seyrediyor.
2 Kasım 2023

Bitcoin, son bir buçuk yılın zirvesine çıktı ve 34 bin 400 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu yükselişin nedeni, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağına yönelik söylentiler. Bitcoin, 2021'de 64 bin 400 dolara ulaştıktan sonra düşüşe geçmiş ve uzun süre 20 bin doların altında seyretmişti. Ancak 2023 yılı başından itibaren genellikle 20 bin doların üstünde seyrediyor.
24 Ekim 2023

En yaygın kripto para birimi Bitcoin, haftaya 30 bin doların üstünde başladı. Ekim ayında 28 bin doların altında olan Bitcoin, dalgalı seyrinin ardından geçen haftayı 29 bin 960 dolar seviyesinde kapamıştı. 2023 yılında genel olarak 30 bin doların üstünde seyreden Bitcoin, Ağustos ayının ortasından itibaren düşmeye başlamış ve Eylül'de 25 bin doların altına gerilemişti.
23 Ekim 2023

ABD'de kripto para şirketleri Gemini, Genesis ve Digital Currency Group (DCG) hakkında, 230 binden fazla yatırımcıyı 1 milyar dolardan fazla dolandırdıkları iddiasıyla dava açıldı. New York Başsavcısı Letitia James tarafından yapılan açıklamada, şirketlerin 'Gemini Earn' adlı yatırım programı hakkında yatırımcılara yalan söyledikleri belirtildi. Ayrıca, Gemini'nin Genesis'in kredilerinin yetersiz teminat altında olduğunu ve bir noktada kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried'ın hedge fonu Alameda'da yoğunlaştığı bilgisini yatırımcılarla paylaşmadığı ifade edildi.
20 Ekim 2023

Ankara merkezli 10 ilde, 'Coinbase' isimli kripto para borsasını taklit ederek oluşturulan sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 24 şüpheliden 20'si gözaltına alındı. Şüphelilerin, mağdurları yüklü miktarda dolandırdıkları ve suçlardan elde edilen paraları sanal paralar üzerinden akladıkları belirtildi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin işlem yaptığı kripto cüzdanları bloke edildi ve mağdurların yaklaşık 1,8 milyon dolarlık zararları giderildi.
13 Ekim 2023

En yaygın kripto para birimi Bitcoin, ekim ayına yükselişle başladı. Eylül ayını 26 bin 970 dolar seviyesinde kapatan Bitcoin, ekim ayının ilk saatlerinde 27 bin 890 dolar seviyesini gördü ve şu an 28 bin 300 dolar seviyesinde ilerliyor. Bitcoin, 2023 yılında genel olarak 30 bin doların üstünde seyretti ancak ağustosun ortasından itibaren düşmeye başladı ve 11 Eylül'de 25 bin doların altına geriledi.
2 Ekim 2023

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Bitcoin ve Altcoin alım-satım platformu Bitexen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsorluğu için anlaşma imzaladı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, İstanbul'da düzenlenen imza törenine katıldı. Türkoğlu, sponsorluk anlaşmalarının kulüplerin finansal olarak desteklenmesini sağladığını ve basketbolun daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açtığını belirtti.
28 Eylül 2023

Kripto para borsası Binance, Rusya'daki varlıklarını kripto borsası CommEX'e satacağını duyurdu. Çıkış işlemlerinin bir yıl süreceği ve bu süre zarfında Rusya'daki kullanıcıların sorun yaşamaması için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Binance, bu kararın ardından faaliyetlerine 100'ün üzerindeki diğer ülkelerde odaklanmayı planlıyor. Binance ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun 'menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği' gerekçesiyle açtığı dava ile de uğraşıyor.
27 Eylül 2023

ABD'deki Indiana Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT'nin metin oluşturma yeteneği, Twitter'da botnet kodu oluşturmak için kullanılıyor. Bu botlar, insanları sahte kripto para birimlerine yatırım yapmaya ikna etmeye çalışıyor ve hatta mevcut kripto cüzdanlarından hırsızlık bile yapabiliyor. Araştırmacılar, Twitter'da bu amaçla 1000'den fazla bot bulunduğunu tespit etti. Ayrıca, ChatGPT benzeri araçlar, çoğu yalan bilgi yayınlayan spam içerikli haber siteleri oluşturdu.
22 Eylül 2023

Beşiktaş, 26 Eylül'de kendi adını taşıyan 'token'ı ön satışa çıkaracağını Twitter hesabından duyurdu. Bu, Beşiktaş'ın kendi adını taşıyan bir 'token' çıkaran üçüncü Türk futbol kulübü olmasını sağladı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kendi 'token'larını piyasaya sürmüştü.
20 Eylül 2023

Bitcoin, bugün yüzde 4,3 değer kazanarak 26 bin 100 dolara ulaştı. Kripto para birimi, gün içerisinde 26 bin 250 doları gördü. Bitcoin, 2023'ün başından beri genellikle 20 bin doların üzerinde seyrediyor. Ancak, Ağustos 2023'ten itibaren düşüşe geçmiş ve 11 Eylül'de 25 bin doların altına gerilemişti.
12 Eylül 2023

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, mahkeme tarafından 11 bin 196 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Detaylar henüz açıklanmadı.
7 Eylül 2023

Kripto para borsası Binance'in küresel ürün müdürü Mayur Kamat, şirket içinde devam eden işten çıkarmalar ve istifalar sırasında görevinden ayrıldı. Kamat'ın istifası, strateji sorumlusu Patrick Hillmann ve hukuk müşaviri Hon Ng'nin de dahil olduğu bir grup üst düzey ismin istifasının ardından geldi. Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun 'menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği' gerekçesiyle açtığı dava ile uğraşıyor ve bazı bölgelerdeki hizmetlerini sonlandırıyor.
4 Eylül 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Bitcoin satışı sonrası Bitcoin ve Ethereum değer kaybetti. Bitcoin, son iki günde yaklaşık yüzde 13,1 değer kaybetti ve 26 bin 500 dolara dengelendi. Ethereum'un da son 2 günlük değer kaybı yaklaşık yüzde 14'e ulaştı.
18 Ağustos 2023

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) karşı, bilgi taleplerinin 'aşırı geniş' ve 'gereğinden fazla külfetli' olduğu gerekçesiyle koruma emri için mahkemeye başvurdu. Binance, ABD'deki şirketleri BAM Trading ve BAM Management'in SEC'e zaten yeterli bilgi sağladığını savundu. SEC, haziran ayında, Binance'in ABD'deki kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açmıştı.
15 Ağustos 2023

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi. Savcılar, Bankman-Fried'ın kefalet kurallarını ihlal ettiğini ve tanıkları etkilemeye çalıştığını iddia etti. Mahkeme, Bankman-Fried'ın en az iki kez tanıkları etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenler olduğunu belirterek, kefaletinin iptal edilmesini emretti. Bankman-Fried, geçen yıl iflas eden FTX'in eski CEO'su ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
12 Ağustos 2023

OpenAI'nın kurucusu Sam Altman'ın kripto para birimi projesi Worldcoin, kullanıcıların göz bebeklerini tarayarak dijital kimlik edinmelerini ve bazı ülkelerde ücretsiz kripto para almalarını sağlıyor. 24 Temmuz'da piyasaya sürülen proje, kısa sürede 2,2 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı ve 200 milyon doları aşkın fon sağlandı. Ancak, projenin geleceği hakkında hem olumlu hem de olumsuz görüşler bulunuyor ve bazı ülkelerde düzenleyici kurumlar tarafından inceleniyor.
8 Ağustos 2023

Çevrimiçi ödeme platformu PayPal, dolar cinsinden bir sabit coin olan PayPal USD'yi (PYUSD) piyasaya sürdü. Sabit coinler, değerleri belirli bir varlığa endeksli olan ve fiyat dalgalanmalarından korunmak amacıyla piyasaya sürülen kripto varlıklardır. PayPal, PYUSD'nin ödemeler için sunduğu fırsata katkıda bulunmak üzere tasarlandığını belirtti. PYUSD, nakit dolar ile bire bir değiştirilebilecek ve PayPal müşterileri tarafından transfer ve ödeme yapmak için kullanılabilecek.
8 Ağustos 2023

OpenAI'nın kurucusu Sam Altman, Worldcoin adlı yeni bir kripto para birimi projesini başlattı. Worldcoin, herkesin sahip olduğu yeni bir kimlik ve finansal ağ yaratma amacıyla kuruldu. Proje, ekonomik fırsatı artırabileceği ve gizliliği korurken insanları çevrim içi yapay zekadan ayırmak için güvenilir bir çözüm oluşturabileceği belirtildi. Worldcoin, gizliliği koruyan bir dijital kimlik (World ID) ve bir dijital para birimi (WLD) oluşuyor.
25 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter profilindeki konum kısmına '𝕏Ð' eklemesi, kripto para birimi Dogecoin'in değerinin artmasına neden oldu. Musk'ın bu değişikliği sonrası Dogecoin yaklaşık yarım saat içinde yüzde 7,11 değer kazandı. Musk'ın Twitter'ı bir 'süper uygulamaya' dönüştürme planları olduğu ve bu kapsamda kripto paraları da uygulamaya entegre etmek istediği belirtiliyor. Dogecoin'in Musk'ın 'süper uygulamasında' önemli bir yer kaplayabileceği düşünülüyor.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim