Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer ve 21 sanık, dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanmakta. Savcı, Özer'in 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Thodex'in kapanması sonucu yatırımcılar paralarını çekememiş, Özer yurt dışına kaçmış ve Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edilmişti.
18 Temmuz 2023

Standard Chartered bankası, Bitcoin'in 2024 sonunda 120 bin dolar olacağını öngördü. Bu tahmin, önceki 100 bin dolarlık 2024 tahmininden yüksek. Banka, Bitcoin madencilerinin azalan token satışlarını ve bunun sonucunda arzın azalmasını fiyat artışının nedeni olarak gösteriyor. Bitcoin, son zamanlarda düzenleyici kurumların incelemelerine rağmen 30 bin dolar sınırının üzerinde işlem görüyor.
11 Temmuz 2023

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun dava açması ve Avrupa'daki bazı soruşturmaların ardından zor günler geçiriyor. Bu durum, Binance ABD'de Bitcoin'in serbest piyasa fiyatından yaklaşık 3 bin dolar daha ucuza satılmasına yol açtı. Ancak, yeni para girişinin kısıtlanması nedeniyle sadece hesabında önceden para bulunan kullanıcılar bu indirimden yararlanabiliyor.
10 Temmuz 2023

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) şirkete ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açması, Hollanda'dan çekilme kararı ve Fransa'da 'kara para aklama' soruşturması açılması gibi olaylarla zor günler geçiriyor. Avrupa bankacılık ortağı Paysafe Payment Solutions'ın desteğini çekeceğini açıklaması ve şirket içinde yaşanan üst düzey istifalar, Binance'ın iç sıkıntılar yaşadığını gösteriyor. Fortune dergisi, bu durumun şirket için yönetim ve stratejik bir kriz anlamına gelebileceğini ve devletlerin baskısının artabileceğini belirtiyor.
7 Temmuz 2023

ABD'li kripto para borsası Binance'in Avrupa bankacılık ortağı Paysafe, 25 Eylül'den itibaren Avrupa Ekonomik Bölgesi'ndeki Binance'a yönelik desteğini sonlandıracağını açıkladı. Binance, Tek Avro Ödeme Alanı (SEPA) aracılığıyla avro yatırma ve çekme işlemleri için yeni bir aracı kurum bulacak. Mevcut ortağı Paysafe ise artık bu hizmetleri Binance kullanıcılarına sunmayacak.
29 Haziran 2023

Araştırma şirketi Kaiko'nun verilerine göre, Binance'in spot alım satım pazar payı, 19 Haziran'a kadar olan dönem için yüzde 56 olarak gerçekleşti. Bu oran, Ağustos 2022'den bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Binance'in pazar payındaki düşüş, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) şirkete ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açmasının ve geleneksel finans oyuncularının, spot Bitcoin ETF çıkartmak için izin başvurusunda bulunmasının ardından artan baskı sonucunda gerçekleşti.
27 Haziran 2023

Son dört günde yüzde 15'e yakın değer kazanan Bitcoin, son 13 ayın zirvesine ulaştı. 21 Haziran'da 30 bin doları aşan Bitcoin, dün de 31 bin 250 dolar seviyesini gördü. Bitcoin, bu seviyeyi en son Mayıs 2022'de görmüştü. 2023'ün başından beri de inişli çıkışlı olsa da 20 bin doların üstünde seyrediyor.
24 Haziran 2023

Bitcoin ve Ether kripto para birimleri, dün öğleden itibaren değer kazanmaya başladı. Bitcoin yüzde 8 oranında artışla 28 bin 810 dolara, Ether ise yüzde 5,6 artışla 1811 dolara yükseldi. Her iki kripto para birimi de geçmişteki zirve seviyelerinden düşüş yaşamış, ancak 2023 yılı itibarıyla belirli bir değer seviyesinin üzerinde seyretmeye devam ediyor.
21 Haziran 2023

Bitcoin madencilik şirketleri, son bir haftada borsalara 55 bin 68 BTC transfer ederek son beş yılın rekorunu kırdı. Blok zinciri analiz firması Glassnode'un verilerine göre, madencilik şirketlerinin elinde hala 1,82 milyon BTC bulunuyor. Buna rağmen, borsalardaki toplam BTC bakiyesi son üç ayın en düşük seviyesine indi ve 2,28 milyon BTC'ye yaklaştı. Bu durum, borsalardan yapılan Bitcoin çıkışlarının girişlerden fazla olmasından kaynaklanıyor.
20 Haziran 2023

TerraUSD'nin değer kaybı sonrası Güney Kore'de dolandırıcılıkla suçlanan ve uluslararası arama kararı bulunan Terra/Luna'nın kurucusu Do Kwon, sahte pasaport kullanma suçlamasıyla Karadağ'da tutuklandı. TerraUSD, geçen yıl mayısta dolar karşısında değerini kaybetmiş ve büyük bir çöküş yaşamıştı. Do Kwon, Güney Kore'de yatırımcılar tarafından dava edilmiş ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.
20 Haziran 2023

Binance, daha önce Hollanda pazarından çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Şimdi ise Fransa'da kara para aklama iddiaları nedeniyle soruşturma altında. Fransız basını, şirketin para aklamaya karşı yeterli önlemleri alıp almadığını araştırdığını bildiriyor. Binance, Fransız yetkililerin ofis ziyareti gerçekleştirdiğini ve soruşturma sürecinde iş birliği yaptıklarını açıkladı.
18 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasının ardından, Binance ABD'deki dolar cinsinden para yatırma işlemlerini askıya aldı ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini durduracağını duyurdu. Bu gelişmelerin sonucunda Binance, ABD iştirakinden yaklaşık 50 kişiyi işten çıkardı, bu kişiler arasında hukuk, uyum ve risk departmanlarındaki çalışanlar da bulunuyor.
17 Haziran 2023

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda'daki düzenleyici gereklilikleri karşılayamadığı için bu ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Hollanda'da ikamet eden yeni kullanıcılar artık kabul edilmeyecek ve mevcut kullanıcılar sadece yatırımlarını çekebilecekler. Binance, Hollanda'da kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kayıt sürecindeydi ancak başarılı olamadı. Hollanda Merkez Bankası, 2022'de Binance'a kayıt olmadan işlem yapması nedeniyle 3.325 milyon avro ceza kesmişti.
17 Haziran 2023

Bitcoin ve Ether, dün akşam saatlerinde sırasıyla yüzde 3,5 ve yüzde 5,3 oranında değer kaybetti. Bitcoin 25 bin 900 dolardan 24 bin 900 dolara, Ether ise bin 730 dolardan bin 637 dolara düştü. Her iki kripto para birimi de 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmış, ancak sonrasında değer kaybetmişti. 2023 yılında ise dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyorlar.
15 Haziran 2023

Kripto para analizi firması Elliptic'in raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Atomic Wallet isimli kripto para uygulamasından 5,500'den fazla dijital cüzdanı ele geçirerek 100 milyon dolardan fazla değerde dijital para çaldı. Korsanların 'Lazarus' adlı Kuzey Kore merkezli bir siber suç çetesine mensup oldukları tespit edildi. Atomic Wallet konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, daha önce sistemlerine sızıldığını kabul ederek Chainalysis ile anlaşmıştı. Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'nin dijital para hırsızlıklarını artırdığını ve çalınan paraların ülkenin yaptırımlar altındaki nükleer ve füze programlarına aktarıldığını iddia etti.
14 Haziran 2023

GlobalWebIndex (GWI) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye döviz karşısında değer kaybeden Türk Lirası nedeniyle kripto varlıklara en çok yatırım yapan ülke konumunda. Ankete katılan 8 bin kullanıcının %24'ü kripto varlıklara yatırım yaptıklarını belirtmiş. Türkiye'yi %20 ile Güney Afrika ve Brezilya takip ediyor. Ayrıca, SimilarWeb verilerine göre Türkiye, dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance'e en yüksek internet trafiği gönderen ülke.
13 Haziran 2023

Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu mağdur olan yatırımcılar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, firari CEO Faruk Fatih Özer yargılanmaktadır. Özer, yurt dışına kaçtıktan sonra Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edilmiş ve tutuklanmıştır. İlk duruşmada Özer, hakkındaki dolandırıcılık iddialarını reddederek şirketinin hacklendiğini ve kendisine kumpas kurulduğunu savunmuştur. Özer hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir.
12 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasının ardından, Binance ABD'de dolar cinsinden para yatırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Ayrıca, Binance'in bankacılık ortaklarının 13 Haziran itibariyle para çekme işlemlerini durdurmaya hazırlandığı belirtildi. Binance, ABD'li düzenleyici kurumların kripto endüstrisine karşı agresif taktikler kullandığını iddia etti.
9 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve Coinbase'e dava açması sonucu Bitcoin ve Ether değer kaybetti. Bitcoin, dava öncesinde 26 bin 800 dolar iken 25 bin 440 dolara düşmüş, Ether ise 1860 dolardan 1800 dolara gerilemişti. Ancak sonrasında her iki kripto para birimi de kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti; Bitcoin 27 bin 300 dolar seviyesinden kapanış yaparken, Ether de 1900 dolara yakın bir seviyede işlem gördü.
7 Haziran 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance ve kurucuları Changpeng Zhao'ya çeşitli menkul kıymetler kanunu ihlalleri nedeniyle 13 suçlamada bulunarak dava açtı. SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulması için mahkemeden geçici yasaklama emri talep etti. Talep edilen ihtiyati tedbirler arasında muhasebe doğrulaması, varlıkların iadesi, belge korunması ve delil yok edilmesinin engellenmesi bulunuyor. Ayrıca SEC, başka bir kripto para borsası olan Coinbase'e de menkul kıymet kural ihlalleri nedeniyle dava açtığını duyurdu.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim