Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve siyasi değişimlerin ardından gerçekleşen 31 Mart yerel seçimleri, ülkenin çoğulcu demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdi. Seçimler, Erdoğan'ın uzun süredir devam eden iktidarına karşı önemli bir dönüm noktası oldu ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmasına zemin hazırladı. İmamoğlu'nun liderlik potansiyeli ve Türkiye'nin değişen dünya düzenindeki konumu, seçimlerin ardından en çok tartışılan konular arasında yer aldı.
5 Nisan 2024

Emre Kongar, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde iktidarın, 2023 Genel Seçimleri'nde kullandığı taktikleri tekrarladığını ifade ediyor. Bu taktikler arasında din faktörü ve kimlik siyaseti, terör olgusu üzerinden suçlama, muhalefeti küçümseme, gerçekleştirilmemiş olumlu işleri gerçekleştirmiş gibi gösterme ve muhalif partilerin ittifak arayışlarını sabote etme çabaları bulunuyor. Kongar, iktidarın olumlu vaatlerde bulunacak yeni bir gündemi olmadığı için, bu taktiklerle özellikle Kürt seçmenler üzerinde yoğunlaştığını belirtiyor.
26 Mart 2024

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

31 Mart 2024'teki yerel seçimler öncesi AKP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kürt seçmenlere yönelik stratejiler geliştirmeye başladı. AKP, İstanbul'da yoğun nüfusu olan ve seçim sonuçlarında etkili olacağı bilinen Kürt seçmen için özel bir çalışma yürütüyor. İmamoğlu ise Kürt seçmen için yakın bir kurmayını görevlendirdi. AKP'nin olası adayları arasında eski ulaştırma ve altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu, eski çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adı öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 ve KRT kanallarına yasaları çiğnedikleri gerekçesiyle üçer kez program durdurma cezası verdi. TELE1'de yayınlanan 'Forum Hafta Sonu' programında, 15 Temmuz darbe girişiminin 'demokrasi mücadelesi olmadığı' ve 'Yenikapı ruhunun cumhuriyet ve Atatürk önderliğinde yapılan aydınlanma devrimlerini yok etmeye yönelik olduğu' ifadeleri kullanıldığı belirtildi. KRT'de yayınlanan 'Haftanın Panoraması' programında ise HDP/Yeşil Sol Parti ve Kürt seçmenle ilgili değerlendirmelerin yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu tespit edildi.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim