Mersin'deki Morca Düdeni mağarasında araştırma yapan ABD'li mağarabilimci Mark Dickey, mide kanaması geçirerek mağarada mahsur kaldı. Türk ve uluslararası mağara kurtarma uzmanları, bin metre derinliğindeki mağarada mahsur kalan Dickey'ye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dickey'nin durumunun istikrara kavuştuğu ve iyiye gittiği belirtiliyor. Kurtarma çalışmalarına 170'den fazla kişi katılıyor ve operasyonun iki ila üç hafta sürebileceği belirtiliyor.
8 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Osmaniye'de yıkım meydana geldi. Ekipler, yıkılan 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli bir yurttaşı yaklaşık 26 saat sonra buldu ve kurtardı. Kurtarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim