ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kuzey Koreli bilişimcilerin sahte kimliklerle ABD firmalarında işe girerek Kuzey Kore'nin nükleer silah programına finansman sağladığını iddia etti. FBI yetkilisi Ashley T. Johnson, bu bilişimcilerin ABD'lilerin kimlik ve internet bağlantılarını kullanarak iş görüşmelerinde kimliklerini gizlediklerini belirtti. Bu yöntemle Kuzey Kore'nin nükleer programlarına 88 milyon dolardan fazla para aktarıldığı öne sürüldü. 14 kişi hakkında dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlamalarıyla iddianame hazırlanırken, bilgi sağlayanlara 5 milyon dolar ödül verileceği açıklandı.
13 Aralık 2024

Güney Kore'nin Paju kentinde, 30 yaşlarındaki bir Kuzey Koreli, çaldığı otobüsle Tongil Köprüsü'nü geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Polis, adamın askerlerin 'dur' uyarılarına rağmen barikata çarptığını ve yakalandığını bildirdi. Bu kişi, 10 yıldan uzun bir süre önce Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçmıştı. Güney Kore'de 34 binden fazla Kuzey Koreli bulunduğu tahmin ediliyor.
2 Ekim 2024

Kripto para analizi firması Elliptic'in raporuna göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Atomic Wallet isimli kripto para uygulamasından 5,500'den fazla dijital cüzdanı ele geçirerek 100 milyon dolardan fazla değerde dijital para çaldı. Korsanların 'Lazarus' adlı Kuzey Kore merkezli bir siber suç çetesine mensup oldukları tespit edildi. Atomic Wallet konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, daha önce sistemlerine sızıldığını kabul ederek Chainalysis ile anlaşmıştı. Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'nin dijital para hırsızlıklarını artırdığını ve çalınan paraların ülkenin yaptırımlar altındaki nükleer ve füze programlarına aktarıldığını iddia etti.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim