Gürcistan Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili, LGBT ile ilgili her şeyi yasaklayan bir yasa tasarısının parlamentoya sunulduğunu açıkladı. Tasarı, eşcinsellerin evlenmesi, evlat edinmesi ve cinsiyet değiştirme ameliyatlarını yasaklamayı öngörüyor. Ayrıca, kimlik belgelerinde cinsiyet değişikliği yapılması, eğitim kurumlarında LGBT propagandası yapılması ve televizyonlarda eşcinselliği özendirici yayınların yapılması da yasaklanacak. Tasarının onaylanması için parlamentoda üç kez kabul edilmesi gerekiyor ve sürecin sonbahara kadar sürmesi bekleniyor.
4 Haziran 2024

Yunanistan parlamentosu, eşcinsel çiftlerin resmi nikah kıyabilmesi ve ortak çocuk edinme imkanı tanıyan bir yasa tasarısını onayladı. 300 sandalyelik mecliste yapılan oylamada, yasa tasarısı 176 evet oyu ile kabul edildi. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin milletvekilleri yasaya evet oyu vermezken, muhalefetin sol partileri ve Yunanistan Komünist Partisi (KKE) farklı gerekçelerle tasarıya yaklaştı. Başbakan Kiryakos Miçotakis, bu adımın Avrupa değerlerine bağlı, ilerici ve demokratik bir Yunanistan'ı yansıttığını belirtti.
16 Şubat 2024

Kaos GL tarafından cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırlanan bir reklam filmi hakkında Marmaray suç duyurusunda bulundu. Film, Marmaray vagonunda geçiyor ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Film, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı. Marmaray, suç duyurusunda bulunurken çekim izninde başvurudaki amaçtan sapıldığını gerekçe gösterdi.
25 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda LGBT renklerini eleştirdi. Ancak, BM merkezinde LGBTİ+ haklarını temsil eden gökkuşağı onur renkleri bulunmuyor. Bunun yerine, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için kullandığı renkler bulunuyor. Erdoğan'ın eleştirdiği renklerin, LGBTİ+ onur renkleri değil, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için kullandığı renkler olduğu belirtildi.
22 Eylül 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği 'LGBT propagandasına dur de' etkinliğiyle ilgili kamu spotuna onay verdi. RTÜK üyesi Tuncay Keser, toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı olmamasını sağlamakla görevli RTÜK'ün, toplumsal cinsiyet eşitliğini reddeden İstanbul Aile Vakfı'nın etkinliğiyle ilgili kamu spotuna oy çokluğu ile onay verdiğini açıkladı. İstanbul Aile Vakfı'nın gerekçesi ise 'Bu gidişe dur denmezse 23 Nisan ve 19 Mayıs'ı kutlayacak çocuk ve gençlerimiz olmayacak.' şeklinde belirtildi.
6 Eylül 2023

Amerikan Kızılhaçı, eşcinsel ve biseksüel erkeklere yönelik kan bağışı yapmasını engelleyen kısıtlamaları kaldırdığını duyurdu. Yeni ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarama yönergelerine göre, diğer erkeklerle tek eşli cinsel ilişkiye giren erkekler, diğer tarama kriterlerini karşıladıkları sürece bağışta bulunabilecek. Daha önce, erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkeklerin kan bağışı yapmadan önce üç ay boyunca cinsel ilişkiden uzak durması gerekiyordu. Bu bekleme süresi artık, cinsel yönelimi veya cinsiyeti ne olursa olsun yeni bir partnerle veya birden fazla kişiyle cinsel ilişkiye girmiş veya anal seks yapmış herkes için geçerli olacak.
8 Ağustos 2023
İşaretlediklerim