Britanya Başbakanı Rishi Sunak, cinsel saldırı ve eziyet çektirerek cinayet işleyen suçluların ömür boyu hapis cezası almasını sağlayacak bir planı duyurdu. Bu plan kapsamında hakimlere, şartlı tahliye hükümleri ve minimum ceza yatma sınırı olmaksızın ömür boyu hapis cezası verme yetkisi tanınacak. Bu karar, çocuk seri katili Lucy Letby'ye yedi bebeği öldürmek ve altı bebeği daha öldürmeye teşebbüsten ceza verilmesinin ardından geldi.
27 Ağustos 2023

Britanya'da bir hastanenin yeni doğan ünitesindeki yedi bebeği öldürmekle suçlanan hemşire Lucy Letby, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 33 yaşındaki Letby, 2015-16 yıllarında yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu. Letby'nin erken tahliyesinin de önü mahkeme kararıyla kapandı. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, bu gibi bir durumun tekrar yaşanmaması için mahkumların duruşmaya getirilmesini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
21 Ağustos 2023

Britanya'da çalıştığı hastanede yenidoğan bebekleri öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan hemşire Lucy Letby, yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulundu. Letby'nin, 2015 ve 2016 yılları arasında iki bebeği mama torbalarına insülin doldurarak öldürdüğü anlaşıldı. Ayrıca, birçok bebeğin minik bedenlerine hava enjekte ederek kimi zaman diyaframlarının parçalanmasına neden olduğu ve bir olayda bebeğin boğazından tüpü zorla iterek öldürdüğü belirtildi.
19 Ağustos 2023
İşaretlediklerim