Amerikalı rapçi Sean 'Diddy' Combs, cinsel istismar, seks ticareti ve şantaj suçlamalarıyla karşı karşıya. Combs, 120'den fazla davayla suçlanıyor ve 16 Eylül 2024'te tutuklandı. Suçlamalar, eski sevgilisi Casandra Ventura'nın iddialarıyla başladı ve birçok mağdurun hikayeleriyle devam etti. Combs'un avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunuyor ve mahkemede adını temize çıkaracaklarını belirtiyor.
13 Ekim 2024

ABD, yurt dışına kaçırılan ve ABD'de bulunan 18 tarihi eseri Türkiye'ye iade etti. Bu eserler arasında Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Boubon Antik Kenti'nden bronz heykeller ve Bizans dönemine ait sikkeler de bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manhattan Bölge Savcılığı ve ABD İç Güvenlik Soruşturma Birimi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen iade, tarihi eserlerin ait oldukları yerlere dönmesi gerektiği vurgusuyla yapıldı.
13 Eylül 2024

Dünya buzlu su yüzme şampiyonu Deniz Kayadelen, Manhattan Adası'nda kadınlar hız rekoru kırarak 'Üçlü Taç' ünvanını elde etti. Kayadelen, Manş Denizi ve Catalina Kanalı'nı yüzerek geçtikten sonra, ABD'deki Manhattan Adası'nda 48 kilometrelik parkuru 7 saat 58 dakikada tamamladı. Bu başarı, Kayadelen'in dayanıklılık, güç ve kararlılığını kanıtladığı prestijli bir ünvan olan 'Üçlü Taç'ı kazanmasını sağladı. Kayadelen, bu başarının Türk kadınlarına ve genç kızlara ilham olmasını umduğunu belirtti.
22 Ağustos 2024

ABD’nin New York kentinde, aşırı sıcak nedeniyle Bronx ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Harlem Nehri üzerindeki açılır kapanır köprünün mekanizması bozuldu. 35 derece sıcaklıkla yılın en yüksek seviyesini gören New York'ta, 3’üncü Cadde Köprüsü’nün çelik unsurları genişleyerek köprünün açık haldeyken kilitlenmesine neden oldu. Araç trafiğine kapatılan köprüde, itfaiye botları çeliği soğutmak amacıyla nehirden köprüye su püskürttü.
9 Temmuz 2024

Albert Einstein’ın 1939’da Başkan Franklin D. Roosevelt’e yazdığı ve ABD’yi nükleer bomba geliştirmeye teşvik eden mektup, açık artırmaya çıkarılacak. Mektup, Nazi Almanyası’nın nükleer silah üretebileceği konusunda uyarıda bulunuyor ve ABD’nin kendi atom programını başlatmasını öneriyor. Mektup, 2018’de ölen Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’ın koleksiyonuna ait ve Eylül ayında New York’taki Christie’s’de satışa sunulacak. Mektubun tahmini değeri 4 milyon ile 6 milyon dolar arasında.
26 Haziran 2024

Eski ABD başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 2006'da ilişki yaşadığı öne sürülen Stormy Daniels isimli porno yıldızına 2016'daki başkanlık kampanyası sırasında 130 bin dolar tutarında 'sus payı' ödediği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Trump, Manhattan'daki Trump Tower'da gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin siyasi tarafgirlikle hareket ettiğini ve devletin faşist bir yapıya büründüğünü iddia etti. Trump'a verilecek cezanın belirleneceği duruşma 11 Temmuz 2024'te görülecek.
31 Mayıs 2024

Nusret Gökçe, New York'taki Nusr-Et Steakhouse'u kapattı. Bu kapanışla birlikte Nusret'in New York'taki restoran sayısı bire düştü. Geçen yıl da Salt Bea Burger'ı kapatan Nusret, bu restoranında 99 dolara altın benekli milkshake ve 100 dolara altın kaplamalı burger satmasıyla tanınmıştı. Salt Bea Burger, 'New York'un en kötü restoranı' olarak tanımlanmıştı.
24 Mayıs 2024

Dışişleri Bakanlığı'nın kuracağı yeni vakıf, araç kiralamadan emlak alım satımına kadar birçok hizmetin yanı sıra vize aracılığı hizmeti de sunacak. Bu yasa tasarısı, Meclis'te görüşülmekte ve AK Parti yetkilileri, bu hizmetin Hazine'ye önemli gelir sağlayacağını savunuyor. Ancak, vize başvurularının reddedilmesi durumunda vakfın ve dolayısıyla Türkiye'nin itibarının zarar görebileceği endişeleri dile getiriliyor. Ayrıca, vakfın eğitim amaçlı faaliyetleri ve bu faaliyetlerden kimlerin yararlanacağı konusunda da soru işaretleri bulunuyor.
20 Mayıs 2024

2024 yılının ilk tam Güneş tutulması, 8 Nisan'da Meksika, ABD ve Kanada'nın bazı bölgelerinde gerçekleşti. Yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyen bu olay, özellikle New York'un Manhattan Bölgesi'nde büyük ilgi gördü. Tutulma, ABD'de 13 eyalette yüzlerce şehir ve kasabada gözlemlendi ve etkisi bazı bölgelerde saniyelerle sınırlı kalırken, bazı bölgelerde 4 dakikayı aştı.
8 Nisan 2024

Jeffrey Epstein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI'ı 1996'dan beri Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen herhangi bir adım atmamakla suçlayarak dava açtı. Davacılar, FBI'ın ihmalinin kendilerinin fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine ve cinsel istismara uğramasına yol açtığını iddia ediyor. Epstein, 2019'da hücresinde ölü bulunmuş ve ölümü intihar olarak açıklanmıştı. Epstein davası dosyaları, aralarında Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişinin Epstein ile ilişkisini ortaya koymuştu.
15 Şubat 2024

Dünya Radyo Günü vesilesiyle, Türkiye'deki radyoculuğun geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine bir değerlendirme yapılmıştır. Power Grup Medya'nın başkanı Cem Hakko ve Açık Radyo'nun kurucularından Ömer Madra, radyoculuğa olan tutkularını, sektördeki değişimleri ve radyonun geleceğine dair görüşlerini paylaşmışlardır. Radyonun, teknolojik gelişmelere rağmen hala güçlü bir iletişim aracı olduğu ve özellikle olağanüstü durumlarda toplum için önemli bir rol oynadığı vurgulanmıştır. Ayrıca, Açık Radyo'nun toplumsal sorunlara duyarlı yayınlarıyla önemli bir kamu hizmeti sunduğu ve radyoculuğun ülkede hak ettiği ilgiyi görmediği belirtilmiştir.
13 Şubat 2024

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kiralık ev bulamadığını ve ailesinin yanında kaldığını belirtti. İstanbul Planlama Ajansı (İPA), bu durumun nedenlerini maaşların enflasyon karşısında değer kaybetmesi ve konut kiralarındaki büyük artış olarak sıraladı. 2019'dan 2023'e kiralık metrekare fiyatlarının 8,5 kat arttığını ve kiralık konut ilan sayısının azaldığını belirten grafikler paylaştı. Ayrıca, ortalama bir evin kirasının asgari ücretin bir buçuk katı olduğunu ve asgari ücretle çalışan bir hanenin gelirinin yüzde 75'inin kira giderlerine gittiğini vurguladı.
16 Aralık 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarının aşırı yüksekliğinden şikayet ederek, kendisinin de ev bulamadığını ve bu nedenle ailesinin yanında kaldığını ifade etti. Erkan, kira fiyatlarındaki artışın Türkiye'ye özgü olduğunu ve enflasyonun gerisinde kalması için zaman gerektiğini, tek haneli enflasyon rakamlarını 2026'da beklediklerini söyledi. Ayrıca, market fiyatlarını sık sık kontrol ettiğini ve apartman görevlisiyle fiyatlar üzerine sohbetler yaptığını belirtti.
16 Aralık 2023

ABD'li aktör Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, eski çalışanı Graham Chase Robinson'a cinsiyete dayalı ayrımcılık ve misilleme yapmak suçlamalarıyla 1,2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Robinson, 2008'de başladığı işinde De Niro tarafından istenmeyen dokunuşlar, küfürlü konuşmalar ve aşağılayıcı görevlere maruz kaldığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti. Canal Productions ise Robinson'ı şirket kaynaklarını kötüye kullanmakla suçlayarak karşı dava açmıştı. Mahkeme, De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına, ancak şirketin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.
10 Kasım 2023

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında, Adams'ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs'ın evi arandı ve Suggs kamu yolsuzluğu soruşturmasında sorgulandı. Soruşturma, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı seçimi kampanyasında, bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle yasa dışı işbirliği yapıp yapmadığını araştırıyor. Ancak, Adams'a yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor.
3 Kasım 2023

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı davada suçlu bulundu. FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasının kaybolduğu ve Bankman-Fried'ın bunu örtbas ettiği iddia ediliyordu. Bankman-Fried'ın cezası ileri bir tarihte belirlenecek. FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş ve Bankman-Fried istifa etmişti. Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalarda gözaltına alınmıştı.
3 Kasım 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, emlak sektöründe birçok kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla New York'ta devam eden dava kapsamında 'sınırlı konuşmama' emri verildi. Trump'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen bu emir, mahkeme personeline yönelik kişisel saldırıları kapsıyor. Davanın sonucunda, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği belirlenecek.
4 Ekim 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023

ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Suçlamalar, emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten Adalet Bakanlığı'ndan bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla ilgili. Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020'de verildiğini açıklamıştı. Ayrıca, Menendez'in Mısır merkezli bir startup firmasından ihaleyi kazanması karşılığında rüşvet aldığı da iddia ediliyor.
22 Eylül 2023

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi. Savcılar, Bankman-Fried'ın kefalet kurallarını ihlal ettiğini ve tanıkları etkilemeye çalıştığını iddia etti. Mahkeme, Bankman-Fried'ın en az iki kez tanıkları etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenler olduğunu belirterek, kefaletinin iptal edilmesini emretti. Bankman-Fried, geçen yıl iflas eden FTX'in eski CEO'su ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
12 Ağustos 2023
İşaretlediklerim