İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki adaylık tartışmalarından rahatsız olduğunu ve bu tartışmalardan ders alınması gerektiğini belirtti. Yavaş, belediye başkanlarının kendi işlerine odaklanması gerektiğini ve halkın yaşadığı sorunların gündemde olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut siyasi sistemin keyfi olduğunu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini savundu. Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarını da eleştirdi.
26 Eylül 2024

Bağımsız milletvekili Yüksel Arslan, ASKİ Spor Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Arslan, sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'nu ima eden eleştirilerde bulunmuş ve bu ifadeler Mansur Yavaş tarafından onaylanmamıştı. Yavaş, Arslan'ın açıklamalarını kendi siyaset tarzına uymadığını belirterek, tweet'i silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu kastetmediğini ve Yavaş'a zarar vermek istemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı.
22 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski özel kalemi Yüksel Arslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini onaylamadığını belirtti ve Arslan'a tweet'ini silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu 'proje çocuk' ve 'siyasi kalpazan' gibi ifadelerle eleştirmişti. Yavaş, bu tür açıklamaların kendi siyaset tarzına uymadığını vurguladı. İmamoğlu ise daha önce yaptığı bir konuşmada 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ifadesini kullanmıştı.
22 Eylül 2024

Ana haber sunucusu Gülbin Tosun, 15 yıldır çalıştığı NOW TV'den ayrıldığını açıkladı. Tosun'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşımı nedeniyle işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, kanalın kendisini zorunlu izne çıkardığını belirtmişti. Mansur Yavaş ise bu iddiaların spekülasyon olduğunu söylemişti.
9 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024
İşaretlediklerim