Komedyen Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki kaçak villası, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. Villanın 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' içinde yer aldığı ve ruhsatsız olduğu tespit edildi. Daha önce yapı kayıt belgesi iptal edilen villa için yıkım kararı alınmıştı. Gökbakar, toplumsal bilinç oluşması adına ilk balyozu kendisinin vurabileceğini belirtti.
13 Eylül 2024

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar’a ait olduğu belirtilen villaya teknik ekiplerin inceleme için gittiklerini fakat bahçe kapısının kapalı olması sebebiyle içeri giremedikleri için idari işlem yapılamadığını bildirdi. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, villanın yapı kayıt belgelerini kaçak yapı gerekçesiyle iptal etmişti. Bakanlık, Marmaris Belediyesi’ne yıkımın yapılması gerektiğini hatırlatan yazılar göndermişti. Marmaris Belediyesi, villaya tekrar gidileceğini ve yasal işlemlerin yapılacağını belirtti.
9 Eylül 2024

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villası için yapı kayıt belgesini kaçak yapı gerekçesiyle iptal etti. Marmaris Belediyesi, iptal kararına karşı dava açmış olsa da, bakanlık yıkım için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Bakanlık, yıkımın Marmaris Belediyesi tarafından yapılmaması durumunda Muğla Büyükşehir Belediyesi veya bakanlık tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim