İtalya'da eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 2019 yılında bir göçmen kurtarma gemisini denizin ortasında bırakmakla suçlanıyor ve altı yıl hapis cezası isteniyor. Salvini, insani yardım örgütü Open Arms'ın işlettiği gemiyi 19 gün boyunca denizde mahsur bırakarak gemidekileri özgürlüğünden yoksun bırakmakla itham ediliyor. İtalyan Senatosu, 2020'de Salvini'nin dokunulmazlığını kaldırmıştı. Başbakan Giorgia Meloni ve bazı bakanlar Salvini'ye destek verirken, Elon Musk da sosyal medya üzerinden Salvini'ye destek verdi.
16 Eylül 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninde drag queen’ler ve transseksüel modellerin yer aldığı, Leonardo da Vinci’nin 'Son Akşam Yemeği' tablosunu anımsatan gösteri, Katolikler ve Hristiyanlar arasında tepki topladı. Olimpiyat organizasyon komitesi, gösteriden rahatsız olanlardan özür diledi. Gösterinin sanat yönetmeni Thomas Jolly, niyetlerinin çeşitlilik ve birlikte olma mesajı vermek olduğunu belirtti. Avrupa’daki muhafazakar politikacılar ve Hristiyanlar, gösteriyi eleştirerek, Batı’nın ahlaki boşluğuna dikkat çekti.
28 Temmuz 2024

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin boyuyla dalga geçen gazeteci Giulia Cortese, 1200 avro tazminat ve 5 bin avro para cezasına çarptırıldı. Cortese, 2021'de Meloni'nin sahte bir fotoğrafını paylaşmış ve ardından boyuyla ilgili aşağılayıcı bir tweet atmıştı. Meloni, bu paylaşımın ardından yasal işlem başlatmıştı. Cortese, mahkum edilmesini 'skandal' olarak nitelendirdi ve kararı temyize götürmekte kararsız olduğunu belirtti.
19 Temmuz 2024

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023

İtalya, yükselen faiz oranlarından dolayı yüksek kar eden bankalara bir defaya mahsus olmak üzere faiz geliri üzerinden yüzde 40 vergi getirdi. Bu uygulama, bankaların rekor seviyede kar etmesi sonucu devreye sokuldu. Elde edilecek vergi geliri, hayat pahalılığıyla mücadele edenlere yardım etmek için kullanılacak. İtalya, bu vergiyi sadece 2023'te uygulayacak ve bankaların 30 Haziran 2024'e kadar ödemeleri gerekecek.
8 Ağustos 2023
İşaretlediklerim