Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin oluşturduğu Yayın İhale Komisyonu, Süper Lig ve 1. Lig maçlarının yayın hakları ihalesi için doküman teslim süresini 26 Ocak'tan 2 Şubat'a kadar uzattı. İhale, 2024-2027 sezonlarını kapsayacak ve kapalı teklif ve pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale sürecinin 29 Şubat'a kadar tamamlanması planlanıyor, teklifler için son tarih ise 14 Şubat olarak belirlendi. Şu ana kadar dört kurum ihale dosyasını aldı ve dört yabancı kurumun da ilgilendiği belirtiliyor.
29 Ocak 2024

Ekşi Sözlük, iktidarın deprem eleştirileri sonrasında 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle erişim engeline maruz kalmıştı. Daha önce mahkeme kararıyla kaldırılan erişim engeli, itiraz sonrası tekrar uygulanmıştı. Sözlük yönetimi siteyi farklı alan adlarına taşısa da, son olarak kullanılan 'http://eksisozluk1999.com' alan adı da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 24 Aralık 2023 tarihli kararıyla engellendi. Yeni alan adı olarak 'eksisozluk111.com' duyuruldu.
24 Aralık 2023

Kaliforniya Üniversitesi tarafından hazırlanan 'Teens & Screens' raporuna göre, Z kuşağı izleyicileri ekranda daha az seks, daha çok arkadaşlık ve platonik ilişkilerin anlatıldığı içerikler görmek istiyor. Ankete katılan gençlerin yüzde 44,3'ü medyada romantizmin aşırı kullanıldığını düşünürken, yüzde 39'u aromantik ve/veya aseksüel karakterlerin daha fazla tasvir edilmesini istiyor. Ayrıca, gençlerin yüzde 47,5'i dizi ve filmlerin çoğunda seksin gerekli olmadığını belirtiyor. Araştırma, Z kuşağında cinsel ilişkinin azalmasıyla da ilişkilendirildi.
26 Ekim 2023

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, üniversitenin tüm birimlerinden web sunucu şifrelerini veri güvenliği ve siber güvenlik gerekçesiyle Bilgi İşlem'e vermesini talep etti. Bu talep, daha önce Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın veri skandalına karıştığı iddiaları ve teknik şartnamenin gizliliği nedeniyle siber güvenlik riski yaratacağı endişelerine yol açtı. Ayrıca, web içeriklerinin Medya ve İletişim Koordinatörlüğü üzerinden yürütülmesi kararı, sansür olarak nitelendirilerek, bilimsel çalışmalara ve araştırmalara engel olacağı kaygılarını beraberinde getirdi.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim