İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul belediye başkanı adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Aynı zamanda, Balıkesir belediye başkanı adayının Turhan Çömez olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu adayların açıklanması, yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin stratejilerini ve aday tercihlerini göstermesi açısından önemli.
24 Ocak 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçmişteki siyasi cinayetler için 'mertçe' ifadesini kullanması tepkilere neden oldu. 982. hafta eylemlerinde bir araya gelen Cumartesi Anneleri, Akşener'in bu açıklamasını gündemlerine aldı. İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Akşener'in ifadesinin suç itirafı olduğunu ve cinayetlerin övülmesi anlamına geldiğini belirtti. Yoleri, cinayetlerin hala aydınlatılmamış olmasını ve yargılanmaktan kaçınılmasını eleştirdi.
20 Ocak 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçmişteki siyasi cinayetlerle ilgili 'mertçe' ifadesini kullanmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Akşener, Türkiye'de insanların sırtından vurulabildiğini ve faillerin serbest kalabildiğini belirterek, bu durumu 'namertlik' olarak nitelendirdi. Ayrıca, kendisine tepki gösterenleri 'namert' olarak tanımladı ve Türkiye'de 'namert bir demokrasi ekosistemi' olduğunu iddia etti.
19 Ocak 2024

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan siyasi cinayetlere atıfta bulunarak, Sinan Ateş cinayetini ele aldı. Akşener, Sinan Ateş'in kızının endişelerini dile getirerek, cinayeti işleyenlerin 'torbacılar' olduğunu ve bu tür olayların çocuklara yaşatılmaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayının Nesrin Ünal olduğunu ilan etti. Adaylık duyurusu, partinin Meclis grup toplantısında yapıldı. Nesrin Ünal, daha önce 21'inci dönemde MHP milletvekili olarak görev yapmış ve 2002 yılında MHP'den istifa etmişti. Ayrıca, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den milletvekili adayı olarak yer almıştı.
17 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güvenlik toplantısında, Türkiye'nin güney sınırlarında terör örgütlerinin varlığına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi. Toplantı, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından gerçekleşti. Toplantıya dışişleri, içişleri ve milli savunma bakanları ile diğer üst düzey yetkililer katıldı. Ayrıca Erdoğan, toplantıdan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler gerçekleştirdi.
13 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki güvenlik zirvesi öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen terör saldırısı ve terörle mücadele konuları ele alındı. Erdoğan ayrıca, güvenlik zirvesine katılmak üzere Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi ve toplantıya çeşitli bakanlar ile askeri ve istihbarat yetkilileri katıldı.
13 Ocak 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi'nin TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına rağmen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı Yargıtay'a göndermesini eleştirdi. Akşener, bu durumun devlet kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırma fırsatının heba edildiğini ve hukukun üstünlüğünün rafa kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, iktidarın anayasal devlet krizi çıkarmakla meşgul olduğunu ve milletin sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etti.
27 Aralık 2023

Eski milli futbolcu ve Hatay'ın deprem sürecindeki seslerinden biri olan Gökhan Zan, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Hatay ikinci sıra milletvekili adayı olarak genel seçimlere katılmış fakat seçilememişti. İstifasını sosyal medya hesabından açıklayan Zan, Hatay'a destek olma ve deprem sonrası seslerini Meclis'te duyurma amacıyla siyasete atıldığını, ancak siyaset arenasında bunun mümkün olmadığını gördüğü için istifa kararı aldığını belirtti.
27 Aralık 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleme kararıyla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Arslan, daha önce Yavaş'ın özel kalem müdürlüğünü yapmış ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bilgisi dahilinde CHP ile iş birliği görüşmeleri yürüttüğünü belirtti. İstifasının nedenlerini açıklayan Arslan, Ankara'nın son beş yılda Mansur Yavaş yönetiminde olumlu değişimler yaşadığını ve bu nedenle Yavaş'ı desteklemenin ahlaki bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
21 Aralık 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir konuşmasında okuduğu şiirdeki 'Er tez gider, korkak yavaş' dizesi, Mansur Yavaş'a gönderme yapıldığı iddialarını gündeme getirdi. Akşener, Uşak'taki konuşmasında Mansur Yavaş ve bir diğer siyasi figürün korkaklıkla suçladı. Mansur Yavaş ise bu suçlamalara, korkmadığını ve korkan bir kişinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını belirterek yanıt verdi ve adaylık sürecine ilişkin usul ve yolların belli olduğunu ifade etti.
20 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimler için iş birliği teklifini reddettiklerini belirtti ve partisinin bağımsız olarak seçime katılma kararını duyurdu. Akşener, Trabzon'da düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' programında yaptığı konuşmada, partisinin yeterince fedakarlık yaptığını ve şimdi bağımsız bir şekilde seçimlere katılmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, kararın millet tarafından verileceğini ve diğer partilerin projeler üretmesi gerektiğini vurguladı.
8 Aralık 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partiden ihraç edildiği iddialarına rağmen kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını belirtti. Dikbayır, daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları arasında yer alıyordu ve Akşener ailesi ile özel kalem müdürünün banka hesaplarını yasadışı yollardan incelediği iddiasıyla disipline sevk edilmişti. İhraç iddiaları ortaya atılsa da İYİ Parti tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
5 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimler için iş birliği teklif ettiği, bu teklifin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda görüşüldüğü ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından reddedildiği açıklandı. İYİ Parti, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime katılma kararı aldı.
4 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yaptığı açıklamada genel seçim kaybının ardından toparlanmanın önemini vurguladı ve İYİ Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda olumlu düşündüğünü ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine rağmen İmamoğlu, İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her türlü iş birliğine açık olduğunu ve Akşener ile verimli bir görüşme yaptığını belirtti. İmamoğlu, toplumsal ittifak zemininin zaten oluştuğunu ve İstanbul'da her yaştan vatandaşla iş birliği kurduklarını kaydetti.
1 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin ciddi bir anayasal krizle karşı karşıya olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Anayasa Mahkemesi'ni desteklemeye çağırdı. Akşener, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi kararına karşı tutumunu eleştirdi ve krizin çözümü için Erdoğan, TBMM Başkanı, Yargıtay Başkanı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'na yönelik önerilerde bulundu. Ayrıca, yaşanan krizin yeni anayasa yapımını gerekçe göstererek çözüm olarak sunulmasına karşı çıktı ve mevcut Anayasa'ya uygun hareket edilmesinin önemini vurguladı.
10 Kasım 2023

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, partisinin yerel seçimlerde tüm iller için aday çıkarma kararını desteklemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı. Aynı gün içinde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti'den ayrıldığını duyurdu. Erdem, siyasete katılma amacının Türkiye'nin zorlu dönemini atlatma ve adil bir hukuk devleti yapısının yeniden sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. İstifa kararını, İYİ Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde başarı getiren güç birliğini sonlandırma kararını yanlış bulması ve mevcut kazanımların riske atılmasını kabul edememesi olarak gerekçelendirdi.
10 Kasım 2023

Eski Merkez Bankası Başkanı ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını duyurdu. İstifasını Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla kamuoyuna bildirdi. Yılmaz, İYİ Parti'den ayrılma kararını kısa ve net bir şekilde 'İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım, bilgilerinize' ifadesiyle açıkladı.
10 Kasım 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişteki 'sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım' ifadesine cevap verdi. Akşener, hiç kimseyi arkadan hançerlemediğini, gerektiğinde doğrudan karşıdan hançerlediğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu hançerleyenin kendisi olmadığını ifade etti. Ayrıca, gereğini yapmayanların veya çevresini görmeyenlerin hançerleneceğini söyledi.
8 Kasım 2023
İşaretlediklerim