İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

Tecavüz hükümlüsü Musa Orhan'a hakaret ettiği suçlamasıyla iki yıl dört aya kadar hapsi istenen oyuncu Hazal Kaya'nın cezalandırılmasına gerek görülmedi. Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, hakaret eyleminin haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini ifade ederek Hazal Kaya'ya 'ceza verilmesine yer olmadığı'na hükmetti. Kaya'nın avukatı Hande Kuday, kararın emsal olacağını söyledi.
30 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'deki bir konuşmasında, hem 2018 hem de 2023 seçimlerinde halkın kendilerine yüzde 10 oy vererek 'Gözümün önünden ayrılma' dediğini ifade etti. Akşener, partisinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduğunu belirtti ve önümüzdeki yerel seçimlerde kimseyi kazandırma ya da kimseye kaybettirme niyetlerinin olmayacağını söyledi.
19 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ittifaktan ayrılmaya çağırdı. Akşener, ittifakların Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti ve Erdoğan'a '81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin' önerisinde bulundu. Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını daha önce açıklamıştı. Erdoğan ise cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtmişti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Karabük'ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak şarkıcı Hakan Peker'i açıkladı. Peker, kürsüye 'milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı' diye çağrıldı.
11 Ekim 2023

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre halkın en çok beğendiği ilk üç siyasetçi sırasıyla Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Hakan Fidan yüzde 45,8, Tayyip Erdoğan yüzde 45,4 ve Selçuk Bayraktar yüzde 43,7 beğeni oranına sahip oldu. Muhalefetten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,1 ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yüzde 39,1 beğeni oranıyla takip etti.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve hukukçu Uğur Poyraz, Meclis'te yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik başlatılan ve kapanan 'FETÖ soruşturmasını' gündeme getirdi. Poyraz, yargıda bazı isimler vererek 'yeni yapılanma' uyarısı yaptı. Akşener hakkında, 2016'da 'FETÖ üyeliği' iddiasıyla başlatılan ve son dört yılı gizli yürütülen soruşturmada yedi yıl sonra takipsizlik verilmişti. Poyraz, bu soruşturmanın süreç içinde geçirdiği aşamaları anlattı ve yargıda bir yapılanma içinde olup olmadığını kendileri ifade edeceklerini belirtti.
4 Ekim 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin tüzük kongresinde yaptığı konuşmada, 2024 yerel seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Bu karar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesinin ardından geldi. Bu durum, iktidarın genel seçimleri kazanmasıyla bozulan millet ittifakının yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği konusundaki belirsizliği artırdı.
30 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçirdiği viral enfeksiyon nedeniyle programlarını ertelemek zorunda kaldı. Bu durum, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Akşener'in 25 Eylül Pazartesi günü yapılacak başkanlık divanı toplantısı ve 26 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Eskişehir programı ilerleyen bir tarihe ertelendi.
24 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diken yazarı Levent Gültekin'in Youtube kanalında paylaştığı iddiaları reddetti ve Gültekin'in üç videosunu mahkemeye verdiğini söyledi. Gültekin, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında eleştirel yorumlar yaptığını iddia etmişti. Akşener, Gültekin'in iddialarını yalanladı ve Gültekin'in kendisine hakaretvari sözler sarf ettiğini belirtti.
22 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şarkıcı Mustafa Sandal'ın Beşiktaş belediye başkanı adaylığı için nabız yokladığını ancak yanıt alamadığını ifade etti. Akşener, CHP ile ittifakın bittiğini ve yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini belirtti. Ayrıca, AKP ve CHP'nin bundan sonra rakip olduğunu söyledi.
22 Eylül 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerine yanıt verdi. Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale'yi açıklamasını İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olarak değerlendiren Soyer, Özlale'nin 'akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday olmadığını' belirtti. Ayrıca Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere gidilmesi gerektiğini ifade etti.
22 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayının Ümit Özlale olduğunu duyurdu. Daha önce 81 ilde aday çıkaracaklarını belirten Akşener, İzmir adayını erken açıkladı. Ayrıca Akşener, ittifak sisteminden vazgeçtiklerini ve 2028 seçimlerine de kendi başlarına gireceklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Teşkilat Buluşması'nda yaptığı konuşmada, partinin ittifak sisteminden vazgeçtiğini ve bu sistemle yol yürümeyeceklerini belirtti. Akşener, İstanbul'u alanın Türkiye'yi alamayacağını da ifade etti. Ayrıca, CHP'den alacaklı olduklarını, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödediklerini ancak hala alacaklı olduklarını söyledi.
18 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine yanıt verdi. İmamoğlu, Akşener'in kapıları kapattığı düşüncesine katılmadığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yola çıktığını ve bu yolculukta olduğunu ifade etti.
13 Eylül 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde ittifak dışında aday çıkaracağını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemişti. Öztrak, bu duruma 'Yolunuz açık olsun' yanıtını verdi ve belediye seçimlerinin tek turlu olduğunu, yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu hatırlattı.
11 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023
İşaretlediklerim