İYİ Parti, Genel Başkanları Meral Akşener hakkında 'FETÖ' üyeliği iddiasında bulunan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'suç uydurma' maddesi kapsamında şikayetçi olduğunu duyurdu. Akşener hakkında 2016'da başlatılan ve son dört yıl gizli yürütülen 'FETÖ üyeliği' soruşturması, yedi yıl sonra verilen takipsizlik kararıyla erişime açıldı. İYİ Parti, bu soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir kişinin 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden iki gün sonra suç uydurarak yaptığı isimsiz bir BİMER ihbarı olduğunu belirtti.
10 Eylül 2023

İYİ Parti, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girmeye karar verdi. Bu kararın ardından CHP'nin ittifakı yeniden sağlamayı hedeflediği belirtildi. CHP'nin stratejisi, 'taban ittifakı' üzerine kurulu ve İYİ Parti'nin tek başına seçime girmesine rağmen, parti tabanının üst yönetimi dinlemeyeceğine ve kendi adaylarına yöneleceği düşünülüyor. CHP, büyükşehirlerdeki seçim stratejisini 'Erdoğan mı CHP adayı mı?' üzerine kurmayı planlıyor.
7 Eylül 2023

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Ümit Özlale, seçim propagandası için Deniz Tekin'in 'İzmir'de Bir Gün Batımı' şarkısını kullandı. Ancak, Tekin ve eser sahibi olan babası, şarkının izinsiz kullanıldığını belirtti. Tekin, herhangi bir fikri ürünün kullanılmasının yorumcu, eser sahibi ve yayıncının iznine tabi olduğunu ve bu durumun siyasi parti fark etmeksizin geçerli olduğunu ifade etti.
7 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmesi, DİSK'in kurucusu ve ilk başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler'in tepkisine neden oldu. Nilgün Türkler, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, DİSK liderlerinin bu ziyaretini eleştirdi. Kemal Türkler, 1980'de silahlı saldırıda öldürülmüştü ve suikastın faili Ünal Osmanağaoğlu, Meral Akşener'in de katıldığı bir cenaze töreniyle anılmıştı.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada, seçimlerin 'Önce koltuğunu düşünenler' nedeniyle kaybedildiğini savundu. Akşener, AK Parti iktidarını eleştirerek, memleketi kendi soktuğu krizden çıkarmak için hala vatandaşların cebine el uzattığını belirtti. Ayrıca, seçimlerin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettiklerini ve kendi saflarındaki sorunları göremediklerini ifade etti. Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını ve göreve talip olacaklarını söyledi.
26 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta bir açıklama yapacak. Parti üyeleri, Akşener'in Türk toplumuna alternatif sunacağını ve hem iktidar hem de muhalefet adına konuşacağını belirtiyor. Ayrıca, Akşener'in 'yeniden güçlü ve kapsayıcı parti' olma iddiasını ortaya koyması bekleniyor. Akşener'in açıklamasının ardından, partideki bazı önemli isimlerin de konuşacağı belirtiliyor.
24 Ağustos 2023

İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti, akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştay'a dava açtı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla benzin ve motorine litre başına yaklaşık 6 lira zam yapılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın anayasaya aykırı olduğunu ve telafisi imkansız zararlara yol açabileceğini belirterek iptalini talep etti. DEVA Partisi de benzer bir dava açmıştı.
18 Temmuz 2023

Türkiye'de KDV oranının %18'den %20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılması ve harç tutarlarının %50 artırılması gibi vergi ve harçlara yapılan zamlar sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini dile getirdi. Akşener, adı konmamış bir IMF programının uygulandığını iddia ederken, Babacan iktidarın beceriksizliğini ve Davutoğlu ise ekonomi yönetiminin yanlışlığını eleştirdi.
7 Temmuz 2023

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, Meral Akşener'in CHP'den 15 milletvekili almasını 'hayatının en büyük hatası' olarak değerlendirmesini 'siyasi canlı bomba' olarak yorumladı. Çıray, istifasının nedenlerinden birinin, FETÖ'yü takip etmiş bir ilahiyatçı ve istihbarata yıllarını vermiş bir emniyet müdürü muavininin etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Akşener'in kurultay konuşmasını eleştiren Çıray, İYİ Parti'nin siyasi fırsatları değerlendiremediğini ve liderlik kapasitesinin sorgulanmasına yol açacak bir 'liderlik parodisi' sergilendiğini ifade etti.
3 Temmuz 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altılı masada bulunan siyasi partilerin birbirleriyle temasını sürdüreceğini ve yerel seçimlerde anlaşmalar yapabileceğini belirtti. İttifak döneminin bittiğini, ancak partiler arası ilişkilerin medeni bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade etti. Karamollaoğlu, bu anlayışın ülkeye barış ve huzur getireceğini düşündüğünü söyledi.
27 Haziran 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin üçüncü olağan kurultayında yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener'i tebrik etti. Akşener, kongrede yaptığı konuşmada, geçmişte CHP'den 15 milletvekili istediklerini ve bunun hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu belirtmişti.
24 Haziran 2023

Eski MHP grup başkan vekili Oktay Vural, İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu blok listesinde Vural'ın ismi de yer aldı. 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'cumhur ittifakı' sonrası AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı aday göstermesi sonrası Vural, partisinden ayrılmıştı. Ayrıca 2018 milletvekili seçimlerinde de partisinin listesinde yer almamıştı.
24 Haziran 2023

İYİ Parti'nin ATO Congresium'daki üçüncü olağan kurultayında genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Oylama sonucuna göre, 1151 delegenin katıldığı seçimde, 1127 oyun geçerli olduğu belirtildi. Tek aday olan Meral Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.
24 Haziran 2023
İşaretlediklerim