A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 50 maç geride kaldı ve toplamda 114 gol atıldı. En fazla gol 16 ile 30'uncu dakikalar arasında atıldı. İspanya, 13 golle en skorer takım olurken, Almanya 11 golle onu takip etti. Gol krallığında Harry Kane ve Dani Olmo üçer golle zirvede yer alıyor. Asist krallığında ise Lamine Yamal üç asistle önde. Gürcistan kalecisi Giorgi Mamardaşvili, 29 kurtarışla en fazla kurtarış yapan kaleci oldu.
11 Temmuz 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Hollanda'nın kadrosunda ise Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, Ake, De Vrij, Reijnderds, Schouten, Xavi Simons, Bergwijn, Gakpo ve Depay bulunuyor.
6 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Merih Demiral, 57. saniyede turnuvanın en hızlı ikinci golünü attı ve 59. dakikada bir gol daha kaydetti. Avusturya'nın tek golü Michael Gregoritsch'ten geldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak ve maç 6 Temmuz'da Berlin'de oynanacak.
2 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmek isteyen Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak. Maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Avusturya'nın kadrosunda ise Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Schmid ve Arnautovic bulunuyor.
2 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün E ve F gruplarında dört maç oynanacak. Türkiye, F grubu üçüncü maçında Çekya ile karşılaşacak ve galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselecek. Diğer maçlar ise Slovakya - Romanya, Ukrayna - Belçika ve Gürcistan - Portekiz arasında oynanacak. Portekiz, gruptan lider çıkmayı garantilemiş durumda.
26 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubunun ilk maçı olan Türkiye - Gürcistan karşılaşmasının ilk 11'leri açıklandı. Maç, Dortmund BVB Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Türkiye'nin ilk 11'inde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor.
18 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Galatasaray, Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına Mauro Icardi attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 25'e çıkartarak liderliğe oturdu. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig'de çıktığı son sekiz maçı da kazanmış oldu. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, bu maçla birlikte Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.
21 Ekim 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim