Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 76. Büyük Kongresi'nde, Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi arasında çekişmeli seçimler yaşanıyor. Kongrede, TTB'yi iki yıl boyunca yönetecek konsey ve kurullar belirlenecek. Sol görüşlü hekimler bu kez iki ayrı listeyle seçime girerken, gruplar arasında uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Seçimlerin sonucunun, TTB'nin gelecekteki sağlık politikaları ve hekimlerin mesleki hakları üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.
28 Haziran 2024

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş planlanıyor. Ancak Taksim Meydanı'na giden Unkapanı kemerleri, çevik kuvvet ekipleri tarafından panzerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir önem taşıyor, fakat Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen meydan yıllardır kutlamalara kapalı. Sendikalar ve vatandaşlar yürüyüşe kararlılık gösteriyor.
1 Mayıs 2024

İstanbul Kadıköy'de, 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından verilen yayın durdurma ve para cezası sonrasında, emek ve meslek örgütleri sansüre karşı bir araya gelerek eylem yaptı. Eylemde, sansür uygulamalarının normalleştirilmesinin tehlikeli olduğu ve bir korku iklimi yaratılmaya çalışıldığı belirtildi. Sanatçıların ifade özgürlüğünün anayasal koruma altında olduğu vurgulanarak, sansür ve engellemeler nedeniyle 'nefes alamadıkları' ifade edildi ve meslektaşlarına mücadele çağrısında bulunuldu.
17 Ocak 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde parti meclisi toplantısının sonuç bildirgesini yayınladı. Bildirgede, kayyum atanan belediyeleri geri kazanma hedefi ve Türkiye'nin batısında 'ortak mücadele' vurgusu yapıldı. Parti, siyasi partiler ve toplumsal taraflarla diyalog ve müzakereye önem verdiğini ve çeşitli iş birlikleri ile güç birlikleri kurmayı hedeflediğini belirtti.
17 Aralık 2023

Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) iyi hal belgesi için başvuru sayısı, bu ay 288 ile bugüne kadarki en yüksek aylık değere ulaştı. 2023'ün ilk yedi ayında toplam başvuru sayısı 1649 oldu. Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin yurtdışına göç ettiğini gösteriyor. Avrupa ülkeleri, Kanada, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, göç eden hekimlerin tercih ettiği ülkeler arasında.
1 Ağustos 2023

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülen ve hekimlerin meslekten men edilmesine yol açabilecek maddeler içeren torba yasa teklifine doktorlardan yoğun itiraz geldi. Türk Tabipleri Birliği ve muhalefetin itirazları sonucu, komplikasyon ve malpraktis ayrımını ortadan kaldıran ve hekimlerin meslekten men edilmesini öngören 36'ncı madde dahil olmak üzere 3, 6 ve 27'nci maddeler tekliften çıkarıldı. Meslek örgütleri, sendikalar ve hekimler teklifin tamamen geri çekilmesini talep ediyor.
30 Mart 2023
İşaretlediklerim