Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Türkiye'de hakkında soruşturma açıldıktan sonra Avusturya'ya giden ve burada tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'daki faaliyetleri ve bağlantıları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Korkmaz, tutuklu bulunduğu sırada Avusturyalı bir iş insanı tarafından ziyaret edildi. Bu iş insanı, Korkmaz'a ait şirketin işlettiği Paramount Otel'in işletmecisi olan bir diğer Avusturyalı iş insanıyla da bağlantılı. Korkmaz, 'kara para aklama', 'yasadışı para transferi' ve 'yargıya müdahale' suçlamalarıyla ABD'de de yargılanıyor.
1 Ekim 2023

Video oyunu geliştiricisi Epic Games, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16'sını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin Üst Yöneticisi Tim Sweeney, ayrıca geçen yıl satın aldıkları çevrimiçi müzik platformu Bandcamp'in müzik lisanslama platformu Songtradr'a satılacağını ve çocuklar için dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının devre dışı bırakılacağını belirtti. Sweeney, şirketin bir sonraki evrimine yatırım yaptıklarını ve popüler oyunları Fortnite'ı 'meta evrenden ilham alan bir ekosistem' olarak büyüttüklerini ifade etti.
29 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformları arasında en fazla yanlış bilgi ve dezenformasyonun Twitter'da yer aldığını açıkladı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, büyük çevrimiçi platformların dezenformasyona karşı taahhütlerine ilişkin raporlar hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Jourova, dezenformasyon yayanların dezenformasyon yapmayan muadillerine göre daha fazla takipçiye sahip olduğunu belirtti. AB'nin, Covid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte artan dezenformasyona karşı hazırladığı yeni uygulama kodu, geçen yıl haziran ayında 30'un üzerinde platform tarafından imzalanmıştı.
26 Eylül 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın (BİSAM) verilerine göre, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gerekli asgari harcama tutarı olan açlık sınırı 12 bin 34 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 41 bin 626 TL'ye yükseldi. Yoksulluk sınırı, bir ailenin eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderlerle birlikte yapması gereken harcama tutarı olarak belirleniyor. BİSAM'ın temmuz raporunda açlık sınırı 11 bin 525 TL, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 TL idi.
17 Eylül 2023

ABD'deki büyük teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri, yapay zeka düzenlemeleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Kongre'de bir araya geldi. Toplantıya Tesla, Meta, Google, OpenAI ve Microsoft gibi şirketlerin yöneticileri katıldı. Toplantının amacı, Kongrenin kabul edebileceği iki partili yapay zeka politikası için bir temel oluşturmak olarak belirtildi. Ancak, toplantının kapalı kapılar ardında yapılması eleştirildi.
13 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,79 değer kaybederek günü 8.013,89 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,26 ve holding endeksi yüzde 1,30 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,36 ile sigorta, en çok kaybettirense yüzde 3,74 ile metal, ana sanayi oldu. Analistler, enflasyon verilerinin yatırımcıların Fed’in gelecek haftaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağına ilişkin beklentilerini değiştirmediğini ifade etti.
13 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Dijital Piyasalar Yasası kapsamında Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta ve Microsoft olmak üzere altı büyük teknoloji şirketini 'geçit denetçisi' olarak sınıflandırdı. Bu şirketlerin sunduğu 22 temel hizmetin yeni yasa kapsamındaki ilave sorumluluklara uymak için 6 ay süreleri olduğu belirtildi. Yeni kurallar, büyük dijital platformların pazar gücünü sınırlamak, haksız rekabeti önlemek ve kullanıcı haklarını korumak amacıyla uygulanacak. Kuralların ihlali durumunda şirketlere küresel cirolarının yüzde 10'una varan seviyede para cezası kesilebilecek.
6 Eylül 2023

Meta, yaklaşık 100 dilde metinden konuşmaya, konuşmadan metne, konuşmadan konuşmaya ve metinden metne olmak üzere farklı türlerde çeviri yapabilen yapay zeka modeli 'SeamlessM4T'yi tanıttı. Bu model, farklı dilleri konuşan insanların birbirleriyle daha etkili iletişim kurmalarına yardımcı olacak. Meta, bu 'hepsi bir arada sisteminin', hataları ve gecikmeleri azalttığını, çevirinin kalitesini artırdığını belirtti.
23 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2022 yılı karını hissedarlarıyla paylaşma kararı aldı. Şirket, 2022'de elde ettiği üç milyon TL brüt karın tamamını hissedarlara nakit olarak ödeyecek. Ödemeler yarın gerçekleştirilecek ve hisse başına brüt 80 kuruş, net 72 kuruş temettü ödemesi yapılacak.
22 Ağustos 2023

Meta tarafından geliştirilen ve Instagram'a bağlı çalışan Threads uygulamasının web sürümü önümüzdeki hafta geliyor. Twitter'a rakip olarak görülen ve 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads, şu an sadece mobil cihazlardan erişilebilir durumda. Meta, kullanıcıların talepleri doğrultusunda uygulamaya güncellemeler getiriyor.
21 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın (BİSAM) verilerine göre, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gerekli asgari harcama tutarı olan açlık sınırı 11 bin 525 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 TL'ye yükseldi. Yoksulluk sınırı, bir ailenin eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderlerle birlikte yapması gereken harcama tutarı olarak belirleniyor. BİSAM'ın raporuna göre, sağlıklı ve dengeli beslenmek için tüketilmesi gereken gıdaların aylık karşılığı farklı yaş gruplarına göre hesaplandı.
16 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan dövüşün tarihi hala belirsiz. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve 'X' platformlarında yayınlanacağını duyurdu. Ancak dövüşün ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Zuckerberg, dövüş tarihinin belirlendiğinde bunu kendisinin duyuracağını ve bu zamana kadar Musk'ın söylediklerinin ikisinin ortak kararı olmayacağını belirtti.
12 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile yapacağı dövüşün İtalya'da 'destansı' bir mekanda olacağını duyurdu. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve yeni ismiyle 'X' üzerinde canlı yayınlanacağını belirtti. İtalya'nın dövüş için tarihi Kolezyum'u önerdiği iddia edilse de bu yalanlanmıştı.
11 Ağustos 2023

Elon Musk, yeni kuracağı 'Threads' adlı platformun duyurusunun ardından Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ü kafes dövüşüne davet etti. Zuckerberg bu daveti kabul etti. Musk, dövüş öncesi eğitim almak için Rus karma dövüş sanatları sporcusu Habib Nurmagomedov'dan koçluk istedi. Ancak Nurmagomedov, bu isteği prensip meselesi olarak görerek reddetti.
9 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Virtuos Games'in eski bir çalışanının Reddit'te paylaştığına göre, 'The Elder Scrolls 4: Oblivion' oyununun yeniden yapımı geliştiriliyor. Oyunun 2024'ün sonunda veya 2025'in başında piyasaya sürülebileceği ve Unreal Engine 5 grafik motorunun kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, firmanın başka projeler üzerinde de çalıştığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim